Ce trebuie sa stii despre programul de subventie Casa Verde

Adoptarea de metode de producere a energiei electrice intr-un mod ecologic este tot mai incurajata in ultima perioada. Ca dovada sta ultimul proiect de lege adoptat in acest domeniu care se intituleaza Casa Verde. Este vorba de un program de subventionare pentru cei care doresc sa adopte o alta metoda de producere a energiei electrice. Asadar, daca urmaresti sa achizitionezi sisteme fotovoltaice prin subventie iata cateva aspecte pe care trebuie sa le cunosti.

Care sunt sumele oferite de catre stat

In acest program statul a stabilit sumele de bani care vor fi oferite celor care doresc sa intre in programul Casa Verde. Asadar, persoanele fizice care vor cere subventionare pentru sisteme fotovoltaice pentru locuinta lor vor primi 3000 de lei pentru a-si instala acasa panouri solare nepresurizate, 6000 de lei pentru panourile presurizate sau 8000 de lei pentru montarea unor pompe de caldura. Programul Casa Verde urmareste sa reduca poluarea provocata de arderea lemnului sau a combustibililor fosili folosite pentru incalzirea locuintelor.

Care sunt conditiile de participare la acest program

Pentru a fi eligibile pentru acest program, persoanele fizice trebuie sa indeplineasca o serie de conditii: domiciliul sa fie in Romania, participantul sa fie proprietar sau co-proprietar al terenului unde se monteaza panourile, iar proprietatea sa nu fie obiectul unui litigiu in instanta. De asemenea, in cadrul programului nu pot participa persoanele care au datorii la bugetul de stat, au fost condamnati pentru infractiuni contra mediului sau au mai primit finantari pentru sistemul de incalzire.

Cum intri in posesia banilor

Pentru a primi sumele de bani oferite de catre stat, participantul trebuie sa depuna un dosar cu toate documentele necesare la Agentia Judeteana  pentru Protectia Mediului. Perioada de inscrieri va fi limitata si anuntata de catre autoritati. In cazul in care participantul este acceptat in program acesta trebuie sa se prezinte la aceeasi Agentie Judeteana pentru Protectia Mediului pentru semnarea contractului de rambursare. Acest contract are o valabilitatea de 12 luni de la data semnarii, iar sistemul de incalzire trebuie realizat sau refacut in termen de 10 luni de la aceeasi data.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *