Următoarea generație de Supercomputing Cray va fi alimentată de AMD EPYC

Departamentul de Energie a anunțat un nou supercomputer pentru Centrul Național de Cercetare în Domeniul Cercetării în Domeniul Energiei (NERSC) de la Laboratorul Național Lawrence Berkeley, alimentat de procesoarele AMD EPYC și cea mai nouă platformă de supercomputer Shasta de la Cray.

Numit Perlmutter, supercomputer-ul este un sistem pre-exascale (capabil de până la un exaFLOP de putere de procesare) care va fi disponibil în 2020 și va conține o cantitate substanțială de noduri CPU bazate pe procesoare AMD EPYC. În ansamblu, noul supercomputer va tripla puterea de calcul disponibilă pentru NERSC.

Perlmutter va fi utilizat de peste 7.000 de oameni de știință pentru mai mult de 600 de proiecte care susțin anual știința la scară extremă, dezvoltarea de noi surse de energie, îmbunătățirea eficienței energetice, descoperirea de noi materiale și analizarea seturilor de date masive din instalațiile experimentale științifice.

De asemenea, în cadrul acestui anunț, Cray a dezvăluit un sistem de supercomputing de generație următoare numit Shasta, care va susține CPU-urile AMD EPYC și GPU-urile Radeon.

Puteți citi mai multe despre anunțul Cray aici, de asemenea mai jos aveți un citat din partea lui Forrest Norrod, vicepreședinte senior și director general, AMD Datacenter și Embedded Systems Group în ceea ce privește supercomputerul Perlmutter

“Suntem mândri că avem AMD EPYC ca o parte esențială a viitorului supercomputer Perlmutter. Aceasta este o piatră de temelie importantă pentru AMD și industrie, deoarece lucrăm împreună pentru a împinge limitele performanțelor hardware și software în interesul cercetării. Îi mulțumesc lui Cray pentru includerea AMD la începutul procesului lor de examinare și NERSC pentru numirea AMD EPYC în selecția finală. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *