Kaspersky Lab incepe procesarea datelor pentru utilizatorii europeni in Zurich si deschide primul Centru pentru Transparenta

Aceasta este prima lansare importanta din cadrul Initiativei Globale pentru Transparenta

Fisierele infectate si suspecte trimise de utilizatorii de produse Kaspersky Lab din Europa vor fi procesate in centrele de date din Zurich. Aceasta este prima etapa a angajamentului de relocare facut de companie la finalul anului trecut, in cadrul Initiativei sale Globale pentru Transparenta. Miscarea reflecta hotararea Kaspersky Lab de a asigura integritatea si increderea in produsele sale si este insotita de deschiderea primului Centru pentru Transparenta al companiei, tot in Zurich.

Mutarea procesarii datelor face parte dintr-o miscare importanta, menita sa creasca rezilienta  infrastructurii IT a companiei la riscuri de brese de date si sa protejeze datele in tranzit, pentru a putea demonstra transparenta produselor sale, a serviciilor si a proceselor interne.

Incepand din acest moment, datele despre amenintari, provenind de la utilizatorii europeni, vor incepe sa fie procesate in doua centre de date. Acestea ofera facilitati de prima mana, in concordanta cu standardele industriei, pentru a asigura cele mai inalte niveluri de securitate.

Datele pe care utilizatorii decid sa le trimita catre Kaspersky Lab includ fisiere suspecte sau necunoscute pana in acel moment si meta-datele aferente, pe care produsele companiei le trimit catre Kaspersky Security Network (KSN) pentru analiza automata de malware.

Fisierele cuprind doar o parte dintre datele procesate de tehnologiile Kaspersky Lab, dar sunt cele mai importante dintre ele. Protectia datelor clientilor, alaturi de siguranta si integritatea infrastructurii, este o prioritate importanta pentru Kaspersky Lab, de aceea mutarea procesarii fisierelor este pe primul loc si se estimeaza ca va fi incheiata pana la finalul lui 2019. Relocarea altor date procesate de produsele Kaspersky Lab,

constand in diverse tipuri de statistici anonimizate despre amenintari si utilizare, este planificata in urmatoarele etape ale derularii Initiativei Globale pentru Transparenta.

Evenimentul marcheaza si deschiderea primului Centru pentru Transparenta Kaspersky Lab, in Zurich, care le permite partenerilor autorizati sa acceseze rapoartele de verificare a  codului companiei, actualizarile de software si regulile de detectie a amenintarilor, pentru o evaluare externa intr-un mediu sigur.

Aceste doua schimbari majore vor fi urmate de relocarea procesarii datelor pentru alte regiuni si, in etapa a doua, de mutarea la Zurich a asamblarii soft-ului.

Potrivit unor clasamente independente, Elvetia este pe unul dintre primele locuri din lume in materie de numar de servere de Internet sigure disponibile si este recunoscuta la nivel international pentru procesarea de date si infrastructura IT de calitate. Aflandu-se in inima Europei si, in acelasi timp, nefiind membra UE, si-a stabilit propriul regulament privind protectia datelor, care este garantat de Constitutie si de legile federale. In plus, exista reglementari stricte in ceea ce priveste procesarea cererilor de date primite de la autoritati.

„Transparenta devina ceva normal in industria IT si in special in industria de securitate IT”, spune Eugene Kaspersky, CEO Kaspersky Lab. „Suntem mandri ca suntem in prima linie a acestui proces. Ca firma de tehnologie, suntem axati pe asigurarea celei mai bune infrastructuri IT pentru securitatea produselor si a datelor noastre, iar mutarea in Elvetia a unor parti cheie din infrastructura noastra le aduce intr-unul dintre cele mai sigure locuri din lume. Promisiunile facute de Initiativa noastra Globala pentru Transparenta se concretizeaza, crescand rezilienta si vizibilitatea produselor noastre. Prin intermediul noului Centru pentru Transparenta, tot din Elvetia, parteneri de incredere si autoritati vor putea sa vada review-uri externe ale produselor noastre si sa ia singuri o decizie. Credem ca pasi de acest gen sunt de-abia la inceput – pentru companie si pentru industria de securitate, ca intreg, dar nevoia de a dovedi ca esti de incredere va deveni in curand un standard in acest domeniu.”

Liv Minder, Investment Promotion Director la Switzerland Global Enterprise, adauga:  „Stabilirea in Elvetia a Centrului pentru Transparenta Kaspersky Lab arata faptul ca tara noastra a devenit un centru global pentru inovatie si tehnologie, cu o componenta importanta de securitate cibernetica, oferind o infrastructura digitala complexa si sigura, cu un cadru solid de securitate, care atrage tot mai multi lideri in tehnologie.”

Kaspersky Lab a angajat una dintre firmele de servicii din Big Four pentru a realiza un audit al practicilor companiei in ceea ce priveste crearea si distributia bazelor de date cu reguli de detectie a amenintarilor, avand scopul de a confirma respectarea celor mai inalte practici de securitate din domeniu.

Evaluarea va fi realizata potrivit standardului SSAE 18 (Statement of Standards for Attestation Engagements). Printre domeniile vizate se numara actualizarile automate periodice ale inregistrarilor antivirus, create si distribuite de Kaspersky Lab pentru produsele sale pe servere Windows si Unix.

In plus, Kaspersky Lab continua sa isi imbunatateasca securitatea produselor cu ajutorul comunitatii de pasionati, din toata lumea. In decursul unui an, Kaspersky Lab a rezolvat peste 50 de bug-uri raportate de cercetatori, unele dintre ele fiind deosebit de valoroase.

Mai multe informatii despre principiile de transparenta Kaspersky Lab si Initiativa Globala pentru Transparenta sunt disponibile aici: www.kaspersky.com/about/transparency.

Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab este o companie globala din domeniul securitatii cibernetice, prezenta pe piata de peste 20 de ani. Informatiile vaste despre amenintarile cibernetice si experienta in securitate IT detinute de Kaspersky Lab se materializeaza in mod constant in solutii de securitate si servicii de ultima generatie pentru a proteja companiile, infrastructura critica, autoritatile guvernamentale si utilizatorii individuali din toata lumea. Portofoliul companiei include protectie endpoint de top si mai multe solutii specializate de securitate si servicii, pentru a combate amenintarile digitale tot mai sofisticate. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejati de tehnologiile Kaspersky Lab, precum si 270.000 de companii client, pe care le ajutam sa protejeze ce e mai important pentru ele. Pentru mai multe informatii, vizitati www.kaspersky.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *