Scaune auto sigure si usor de instalat pentru copii

Drumurile sunt din ce in ce mai aglomerate si implicit mai periculoase. Acesta fiind principalul motiv pentru care noi, adultii, purtam centura de siguranta iar cei mici trebuie sa stea obligatoriu in scaune auto pentru copii. Daca de curand ati devenit parinti si nu stiti inca ce fel de scaun sa alegeti pentru cel mic, in acest articol iti voi prezenta avantajele unui scaun auto pentru copii, cu instalare prin sistemul ISOfix.

Avand in vedere ca cel mic creste repede si cu siguranta nu va trece prea mult timp pana la primul drum cu masina, trebuie sa ii asiguri acestuia un loc comod si sigur chiar si pe parcursul calatoriilor foarte scurte. Optiunea de a-l tine in brate cat timp calatoriti cu masina nu isi are locul printre optiunile unor parinti responsabili.

Scaunele auto pentru copii care se pot asigura cu sistemul ISOfix sunt sigure atat timp cat sunt instalate corect. Avand in vedere ca sistemul ISOfix permite o fixare foarte stransa a scaunului dupa instalare, nu ii permite acestuia sa se miste foarte mult. In ziua de azi, mai toate masinile sunt dotate cu astfel de sisteme de prindere pentru scaunul auto, deci compatibilitatea dintre scaun si masina nu ar trebui sa iti creeze probleme.

Scaunele auto pentru copii care dispun de sistemul de asigurare prin ISOfix sunt mult mai simplu de montat si mult mai sigure decat cele care se fixeaza cu centura de siguranta. Tot ce trebuie sa faci pentru a monta un scaun auto cu sistem ISOfix este sa asezi baza scaunului auto in dreptul sistemului de prindere al masinii si sa il impingi pana auzi ca face click. Acest click indica faptul ca scaunul este prins fix de masina si te asigura de faptul ca in cazul unor viraje sau frane bruste, nu se va misca.

In cazul in care vrei sa iti achizitionezi o masina noua trebuie sa fii atent ca aceasta sa fie dotata cu acest sistem de prindere a scaunelor auto pentru copii. Cum spuneam si mai sus, majoritatea masinilor noi au inclus acest sistem de prindere insa sunt si exceptii. Sunt producatori care la cererea clientului pot sa introduca acest sistem in masina si astfel sa nu mai ai de ce sa iti faci griji in legatura cu fixarea scaunului celui mic.

Nu uita, scaunul auto este indispensabil atunci cand ai un copil, cel putin pana la varsta de 12-13 ani, pana cand acesta va fi destul de inalt incat centura de siguranta a masinii sa ii vina perfect. Pentru ca instalarea acestuia sa nu iti dea prea mari batai de cap si pentru a fi sigur ca scaunul celui mic a fost instalat corect si sta fix, alege scaunele auto pentru copii cu ISOfix.

In cazul in care nu esti hotarat care este scaunul potrivit pentru micutul tau si iti e frica sa nu faci o alegere gresita, intra pe site-ul celor de la NolaKids, vezi ofertele acestora si cere ajutorul unui consilier. Acesta iti va veni in ajutor si impreuna veti face cea mai buna alegere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *