România, dublă campioană mondială la concursul Microsoft Office Specialist World Championship la Word și Excel și premiată cu bronz la categoria PowerPoint!

București, 31 iulie 2019

În cadrul etapei globale a Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist 2019, desfășurat în această săptămână la New York în SUA, trei elevi din România au purtat cu mândrie tricolorul românesc pe podiumul celor premiați. Cei trei elevi români au concurat la categoriile Word 2016, Excel 2016 și PowerPoint 2016. Ei au reușit să obțină premii de excepție în cadrul concursului – trofee oferite de organizatori, medalii, premii în bani, dar și echipamente IT:

Word 2016 – locul 1 mondial – medalia de aur: Adrian Boier, Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu, Cluj-Napoca, a obținut un premiu în valoare de 7.000 USD și un laptop Surface 2.

Excel 2016 – locul 1 mondial – medalia de aur: Mihaela Florea, Colegiul Național Gh. M. Murgoci, Brăila, a obținut un premiu în valoare de 7.000 USD și un laptop Surface 2.

PowerPoint 2016 – locul 3 mondial – medalia de bronz: Adrian Muntean, Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu, Cluj-Napoca, a obținut un premiu în valoare de 1.500 USD și o tabletă Surface.

„Ne bucurăm să vedem că efortul depus de cei trei liceeni care au reprezentat România la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist, la New York, vine cu rezultate pe măsură. Vreau să îi felicit pentru premiile deosebite obținute și sunt sigură că acest succes reprezintă doar începutul unor cariere de excepție.”, a spus Violeta Luca, General Manager, Microsoft România.

La finala mondială a competiție au participat 155 de tineri din 52 de țări. Ediția din 2019 a atras aproape 880.000 de candidați unici din 123 de țări.

Reprezentanții României s-au calificat la finala mondială în urma competiției naționale care a avut loc în data de 10 mai 2019, la sediul Microsoft România din București.

Competențele de Microsoft Office reprezintă unul dintre cele mai importante criterii atunci când vine vorba de parcursul profesional – un studiu realizat în 2018 de compania IDC plasează competențele de Office drept cele mai căutate competențe aplicate (pe locul patru după „comunicare”, „problem-solving” și „integritate”). Cumulat, Microsoft Office a fost identificat ca cerință la aproape 20% din cele 75.000 de anunțuri de angajare analizate în studiu.

Despre Microsoft Office Specialist World Championship/ Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist (MOSWC). MOSWC este o competiție globală organizată de Certiport, Inc. și susținută de Microsoft, în cadrul căreia sunt testate competențele de utilizare ale produselor Microsoft Office Word, Excel și PowerPoint ale elevilor și studenților din întreaga lume. Microsoft Office Specialist este una dintre cele mai de succes certificări IT, fiind susținute global de peste un milion de astfel de examene anual.

Mai multe detalii despre Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2019: www.moschampionship.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *