Pui si ciuperci, paste cu legume sau quatro formaggi

Avantajul de a gati cu ingrediente de la Baneasa este ca, pe langa calitate, brand-ul iti ofera si o varietate de retete de paste disponibile pe site-ul www.pastebaneasa.ro: retete de pajituri, paine si multe alte preparate.

Pastele fainoase sunt alimentul national al Italiei si nu este de mirare. Acestea pot fi preparate usor, folosind orice sos pe care “bucatarul” il are in minte. De exemplu, cei care sunt vegetarieni se pot bucura de paste la fel de mult precum cei care consuma carne. Baneasa are mai multe retete de paste cu legume pe site, inclusiv preparate cu paste de post.

Reteta de paste cu pui si ciuperci este gustoasa, aromata si foarte usor de pregatit. Pastele sunt versatile si nu cunosc pe nimeni care sa nu fie indragostit de ele. Se pregatesc rapid, sunt satioase, iar ceea ce le va insoti va fi realizat mereu dupa gustul fiecaruia.

Insa reteta care ii da pe spate de fiecare data membri familiei din casa mea, este reteta de paste quatro formaggi.

Ingredientele necesare pentru acest preparat:

-200 g penne de la Baneasa;

-250 ml smantana lichida pentru gatit;

-50 g mozzarella razuita;

-50 g parmezan razuit;

-50 g branza provolone razuita;

-50 g gorgonzola;

-1 lingurita unt;

-¼ lingurita sare;

-¼ lingurita piper;

-Chives (optional).

Punem la fiert 2 l de apa intr-o oala incapatoare si adaugam putina sare. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam pastele si le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. In cazul meu, am fiert pastele 8 minute.

Cat timp se fierb pastele, ne ocupam de sos. Intr-o tigaie punem untul, iar cand acesta este topit adaugam smantana, sarea si piperul. Cand smantana incepe sa fiarba, adaugam branzeturile. Gorgonzola o maruntim cu mana sau din cutit. Amestecam pana branzeturile sunt topite. In 10 minute sosul este gata!

Intre timp pastele sunt fierte, asa ca le scurgem de apa si le adaugam peste sos. Amestecam cu doua spatule pana pennele sunt bine imbracate de sos.

Se servesc cat sunt inca calde si se adauga parmezan dupa gust. Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *