Panasonic anunță noi televizoare OLED și 4K LCD pentru 2020

  • Panasonic extinde Dolby Vision IQ și Filmmaker Mode cu senzor inteligent la toate televizoarele OLED lansate în 2020. Intelligent Sensing este o funcție unică la Panasonic.
  • Compatibilitatea Dolby Vision®, Dolby Atmos®, și HDR10+ până la televizoarele din gama centrală continuă și în 2020.
  • Panasonic dublează numărul de televizoare OLED cu difuzoare încorporate orientate în sus, pentru a crea un sunet imersiv.
  • Combinația între procesorul inteligent HCX PRO și reglajele fine realizate de un colorist de la Hollywood oferă o acuratețe neegalată a imaginii.
  • Toate modelele anunțate astăzi sunt echipate cu my Home Screen 5.0, ultima versiune simplă și prietenoasă a sistemului de operare smart TV de la Panasonic.

La evenimentul de la Pinewood Studios, Panasonic a anunțat lansarea a trei noi serii de televizoare OLED și a trei noi serii de televizoare LCD 4K  pentru 2020.

Noile modele de televizoare OLED – seriile HZ2000, HZ1500, și HZ1000 – vor fi toate compatibile cu Dolby Vision IQ și Filmmaker Mode datorită senzorului inteligent de la Panasonic, pentru a oferi experiența imaginii cinematografice HDR la nivel de Hollywood atât în camere de zi întunecoase cât și cele puternic luminate. În plus, admițând că nu doar performanța imaginii contribuie la crearea unei experiențe perfecte „Hollywood to your Home”, Panasonic a dezvăluit faptul că ambele serii HZ2000 și HZ1500 de televizoare OLED vor fi echipate cu difuzoare încorporate orientate în sus, pentru un sunet Dolby Atmos care creează o atmosferă audio imersivă excepțională. Toate modelele OLED beneficiază de reglajele fine realizate de coloristul de top de la Hollywood Stefan Sonnenfeld și vor fi certificate UHD Premium. Performanța dinamică a fost de asemenea îmbunătățită la televizoarele OLED, datorită implementării avansate privind cadrul complet negru (BFI).

Panasonic a prezentat de asemenea trei noi serii de televizoare LCD 4K: HX940, HX900, și HX800, care continuă susținerea de pionierat oferită de Panasonic pentru Dolby Vision și HDR10+ — ale căror avantaje sunt vizibile la televizoarele LCD din gama de bază, unde formatele HDR pentru metadate dinamice permit televizoarelor mai puțin luminoase să evite maparea inutilă a tonurilor în scenele care se încadrează în luminozitatea nativă a panoului. Toate televizoarele OLED și LCD 4K anunțate astăzi vor fi compatibile implicit cu Dolby Atmos.

Conform intenției creatorilor, atât în camere de zi întunecoase cât și în cele luminate puternic

Filmmaker Mode cu senzor inteligent și Dolby Vision IQ va fi disponibil pe toate televizoarele OLED de la Panasonic în 2020

Toate modelele de televizoare OLED din 2020 de la Panasonic vor fi dotate cu Filmmaker Mode cu senzor inteligent și Dolby Vision IQ.

Dezvoltat de UHD Alliance, Filmmaker Mode permite utilizatorilor să se bucure de o imagine cinematică așa cum a fost concepută de creatori prin apăsarea unui singur buton al telecomenzii. Când este activat, modul Filmmaker respectă frecvența cadrelor, raportul de aspect, culoarea și contrastul conținutului, precum și oprirea reducerii zgomotului sau a granulației. Funcția este susținută de cei mai buni regizori de la Hollywood, cum sunt Christopher Nolan, Martin Scorsese, Patty Jenkins, Ryan Coogler și Paul Thomas Anderson și mulți alții.

Mai mult, Panasonic a creat pentru HZ2000 funcția Filmmaker Mode integrând în televizor senzori externi avansați pentru a regla imaginea în mod inteligent în funcție de nivelurile de lumină ambientală. Această funcție este numită Sensor inteligent. În timp ce conținutul de HDR ar putea părea prea întunecat atunci când este vizionat într-o cameră bine iluminată, modul Filmmaker cu senzor inteligent reglează automat imaginea pentru a crea cea mai bună experiență vizuală, chiar dacă stai într-un living bine luminat. Aceasta înseamnă că telespectatorii vor observa toate detaliile pe care trebuie să le vadă, chiar și în scene foarte întunecate. Pentru a se asigura că această caracteristică se potrivește cu intențiile creatorilor, inginerii Panasonic au colaborat intens cu două studiouri de la Hollywood pentru a asigura cea mai bună compatibilitate perceptivă posibilă. Modul Filmmaker cu senzor inteligent acceptă conținut în HDR10 +, HDR10, HLG și SDR.

De asemenea, Panasonic extinde capacitățile HZ2000 la cel mai înalt nivel de fidelitate de conținut de la Hollywood, Dolby Vision, datorită tehnologiei Dolby Vision IQ. Dolby Vision IQ utilizează metadatele dinamice Dolby Vision pentru afișarea inteligentă a fiecărui detaliu al conținutului, reglându-se în funcție de luminozitatea din încăpere. De asemenea, informează televizorul privind tipul de conținut afișat și își va modifica setările pentru a se asigura că imaginile sunt afișate exact așa cum ar trebui. Cu Dolby Vision și acum cu Dolby Vision IQ, telespectatorii vor vedea lucruri pe care intenționează creatorul în orice încăpere și cu orice tip de conținut.

Dolby se preocupă constant de modul în care putem îmbunătăți în continuare experiențele de divertisment ale consumatorilor” a declarat Javier Foncillas, Vice President Commercial Partnership, Dolby Europe „Ultima inovație este Dolby Vision IQ, prin care consumatorii pot să valorifice întregul potențial al televizorului lor, indiferent de lumina ambientală sau genul conținutului. Panasonic se numără printre primele companii care oferă consumatorilor această tehnologie pe televizoarele OLED din seria HZ2000.”

Susținând atât Filmmaker Mode cu Intelligent Sensing, cât și Dolby Vision IQ, cu HZ2000 sunt asigurați telespectatorii că vor putea vedea Dolby Vision, HDR10 +, HDR10, HLG și SDR la calitatea intenționată de realizatori, chiar și în camerele luminoase

Panasonic dublează numărul de televizoare OLED cu difuzoare încorporate orientate în sus.

HZ2000 și HZ1500 combină cel mai ridicat nivel de calitate audio și video pentru a oferi experiența „Hollywood la tine acasă”

În urma succesului de care s-a bucurat modelul GZ2000 de anul trecut, în 2020 Panasonic dotează cu difuzoare încorporate orientate în sus ambele modele HZ2000 și HZ1500.

HZ2000 dispune de „360° Soundscape Pro”, cel mai fidel sistem audio Panasonic pentru un televizor, dotat cu difuzoare încorporate orientate în sus, capabile să ofere experiențe audio imersive Dolby Atmos, cu fidelitatea oferită de „Tuned by Technics”.  În ciuda profilului impresionant de subțire, HZ2000 asigură o redare puternică și dinamică de 140W completată de un bas puternic. Întregul sistem audio a fost ajustat de către inginerii de la Technics, bine cunoscuta marcă audio a Panasonic, și de asemenea este echipat cu tehnologia proprietară JENO Engine de la Technics pentru un sunet curat, rafinat.

HZ1500 dispune de „360° Soundscape”, cu difuzoare încorporate orientate în sus și o putere de 80W.

Multiplele difuzoare încorporate în HZ200 și HZ1500 oferă spațialitate și un conținut Dolby Atmos. Poziționarea difuzoarelor orientate în sus pe televizor înseamnă că, spre deosebire de soluțiile bazate pe soundbar, sunetul nu trebuie să străbată o distanță prea mare pentru a se reflecta în tavan, având astfel suficientă energie pentru a fi proiectat înapoi și pentru a crea un sunet imersiv extraordinar.

Panasonic continuă demersul de a susține toate formatele HDR populare, până la modelele de bază.

Toate modelele OLED și LCD 4K dispun de Dolby Vision, HDR10+, și formate HDR statice pe lângă Dolby Atmos

În 2019 Panasonic a fost primul producător care a dotat cu Dolby Vision și HDR10+ toate modelele până la versiunile de bază, oferind beneficiile formatelor HDR dinamice acolo unde erau cu adevărat necesare. Panasonic continuă activitatea sa de pionierat pentru dotarea modelelor de bază în 2020 echipând cu Dolby Vision și HDR10+ toate televizoarele OLED și LCD 4K anunțate astăzi.

În plus, Panasonic continuă demersul său de susținere a Dolby Atmos incluzând această funcție în toate modelele de televizoare OLED și LCD 4K anunțate astăzi. Dolby Atmos transformă un moment obișnuit într-o experiență extraordinară, cu sunet în mișcare care învăluie ascultătorii. Aceștia vor avea senzația că sunt în mijlocul acțiunii, căci sunetele produse de oameni, locuri, lucruri și muzică prind viață cu un realism care îți taie respirația. Și pentru că sistemul Dolby Atmos este integrat chiar în HZ2000, nu a fost niciodată mai ușor să experimentați un sunet imersiv în casa dvs.

Toate cele trei serii OLED sunt disponibile în variantele de ecran de 65 inch și 55 inch. În timp ce HZ2000 este dotat cu un panou Master HDR OLED Professional Edition personalizat exclusiv de Panasonic R&D, toate modelele OLED inclusiv HZ1500 și HZ1000 dispun de o procesare de ultimă generație a imaginii grație procesorului inteligent HCX PRO – cel mai puternic creat vreodată de Panasonic. Acestea acceptă de asemenea Dolby Vision, HDR10+, HDR10, HLG și HLG Photo, ceea ce garantează compatibilitatea completă cu toate formatele HDR populare.

Compatibilitatea pentru toate formatele HDR populare se extinde și la toate modelele de televizoare LCD 4K anunțate astăzi. Chiar și seriile entry-level HX800 (40 inch, 50 inch, 58 inch, 65 inch) dotate cu procesor HCX, asigură compatibilitatea cu Dolby Vision, HDR10+, HDR10 și HLG (Hybrid Log Gamma), HLG Photo, pe lângă Dolby Atmos.

Seriile HX900 (43 inch, 49 inch, 55 inch, 65 inch) sunt compatibile cu aceeași varietate de formate și adaugă un monitor HDR Cinema, pentru un plus de luminozitate.

Cu o rată de refresh mai rapidă, de 100Hz, HDR Cinema Display Pro, și un procesor inteligent HCX PRO, seria HX940 (43 inch, 49 inch, 55 inch, 65 inch, 75 inch) este compatibilă cu aceeași varietate de formate HDR. Procesorul inteligent HCX PRO analizează rapid și optimizează culoarea, contrastul și claritatea tuturor conținuturilor video 4K, asigurând spectatorii că beneficiază de o experiență TV optimă, indiferent de sursa conținutului.

HX940 este dotat cu Local Dimming Intelligent Pro, care simulează operarea a mii de zone virtuale locale de întunecare pentru îmbunătățirea contrastului, fără a afecta suplețea televizorului. Local Dimming Intelligent Pro ajustează dinamic lumina de fundal iar LCD se închid pentru a obține nuanțe de negru mai profunde, fără a diminua fidelitatea imaginii.

Fidelitatea Hollywood la tine acasă

Stefan Sonnenfeld lucrează cu Panasonic pentru a garanta redarea pentru consumatori a unor imagini fidele intenției creatorilor de film

Toate televizoarele OLED din 2020 reprezintă combinația dintre acuratețea tehnică a Panasonic, înlesnită de know-how-ul și ingineria japoneze, cu abilitățile de reglare a culorilor ale lui Stefan Sonnenfeld. Sonnenfeld se numără printre puținii artiști de top care au susținut puterea gradării culorilor pentru a spune povești și pentru a comunica emoția. El este un colaborator de încredere al unora dintre cei mai mari cineaști din lume și și-a folosit abilitățile de colorist în multe dintre cele mai apreciate și populare filme din ultimul deceniu: A Star is Born, Wonder Woman, Man of Steel, Beauty and the Beast, Star Wars: The Force Awakens, Jurassic World, 300 și multe altele The Force Awakens, Jurassic World, 300 și multe altele. Ca mulți alți coloriști de top, el folosește în activitatea sa de zi cu zi ecranele Panasonic OLED ca monitoare de referință de mare format pentru client.

Utilizarea în post-producție

Televizoarele OLED de la Panasonic sunt utilizate pe scară largă în studiouri și case de post-producție din întreaga lume. În televizoarele OLED din 2020, Panasonic a inclus două noi caracteristici pe baza cererii comunității caselor de post-producție de la Hollywood și nu numai.

În primul rând toate televizoarele OLED din 2020 vor permite dezactivarea funcției de  cartografiere a tonului prin meniu. Cartografierea tonului este modul în care televizorul cartografiază conținutul redat la luminozitatea setului, pentru a preveni tăieturile. Deoarece nu există niciun standard în industria de televiziune pentru cartografierea tonului, oprirea acesteia permite caselor de post-producție să lucreze pe conținutul sursă cu o mai mare precizie până la „tăieturi” la luminozitatea nativă a monitorului. Panasonic permite de asemenea ca „punctul de tăietură” să fie specificat din sistemul meniului, asigurând astfel mai multe opțiuni pentru profesioniști în utilizarea creativă.

În plus, în televizoarele OLED din 2020 Panasonic a introdus cele mai reduse puncte de calibrare din lume la 1,3% și 0,5 %. Aceasta permite utilizatorilor profesioniști și entuziaștilor să asigure o tranziție ultra-precisă și liniară de la negrul absolut până la punctul de imediat deasupra acestuia.

În final, televizoarele OLED din 2020 sunt compatibile cu modelele de test CalMAN PatternGen din software-ul CalMAN® Portrait Displays împreună cu funcționalitatea AutoCal. Sistemul este compatibil și cu setările de calibrare Imaging Science Foundation (isf). Acceptă de asemenea și calibrarea conținutului Dolby Vision.

Perfect pentru sport

În 2020, anul jocurilor olimpice de la Tokyo, Panasonic a îmbunătățit redarea înregistrărilor de atletism și sport de mare viteză, prin optimizarea implementării inserării cadrelor negre. În timp ce televizoarele OLED convenționale care utilizează această tehnică inserează câte un cadru negru complet între fiecare cadru de conținut dinamic, prin puterea procesorului inteligent XCX Pro dezvoltat în Japonia, P este capabil să analizeze semnalul primit și să ajusteze dinamic durata cadrului negru pe un ciclu de două cadre, pentru a găsi un „punct focal” care maximizează fluiditatea imaginilor reducând la minim orice efect de pâlpâire.

Creat pentru spații de locuit

Televizoarele OLED și LCD 4K din 2020 mai au câțiva ași în mânecă, în materie de design. Seriile de televizoare OLED HZ1500 și HZ1000 sunt dotate cu un suport pivotant, care permite utilizatorilor să regleze unghiul ecranului în funcție de amenajarea livingului.

În plus, seriile de televizoare LCD 4K HX940 și HX900 sunt dotate cu „suport cu comutator în 2 direcții”, care permit proprietarilor să poziționeze cele două picioare ale suportului într-o poziție centrală sau pe marginea televizorului, pentru a încadra perfect televizorul în mobilierul camerei de zi.

My Home Screen 5.0 îmbunătățește capacitatea de acces rapid

Toate seriile de televizoare OLED și LCD 4K anunțate astăzi prezintă cea mai recentă iterație a sistemului de televiziune inteligent foarte apreciat de Panasonic, My Home 5.0. Noua versiune aduce îmbunătățiri considerabile de utilizare. De exemplu, când sunt evidențiate anumite pictograme VOD, miniaturile titlurilor prezentate de la acel furnizor sunt redate automat mai sus și pot fi accesate cu ușurință. Acest lucru funcționează pentru Netflix și YouTube, printre altele.

Toate modelele vor  include, de asemenea, serviciul de streaming gratuit al XUMO, care va furniza atât canale over-the-air, cât și over-the-top pentru publicul global într-o singură experiență și ghidare perfectă (nu și în Marea Britanie). Utilizatorii pur și simplu apasă butonul de canale în sus și în jos sau butonul de ghidare de pe telecomanda TV pentru a descoperi și a se bucura de vizionarea acestor canale, la fel ca o experiență de transmisie TV.

Toate modelele anunțate astăzi sunt compatibile cu HbbTV Operator App (nu și în Marea Britanie). În 2019 televizoarele Panasonic au fost primele modele care acceptă HD+ și care prezintă compatibilitate extinsă cu M7 printr-o actualizare a firmware. În 2020, Panasonic va accepta în continuare HD+ și M7.

Toate modelele anunțate astăzi funcționează de asemenea cu Google Assistant și Amazon Alexa, permițând utilizatorilor să opereze câteva funcții cheie ale televizorului doar cu ajutorul vocii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *