Huawei anunță noi tehnologii pentru dezvoltatori, capabile de experiențe mai inteligente pentru toate scenariile

Huawei Developer Conference 2020 (Together) are loc zilele acestea la Songshan Lake. Ieri, în cadrul evenimentului au fost anunțate actualizări majore pentru HarmonyOS 2.0, EMUI 11, HMS (Huawei Mobile Services), HUAWEI HiLink și HUAWEI Research. Noile actualizări le vor permite dezvoltatorilor globali și partenerilor ecosistemului să ofere utilizatorilor experiențe îmbunătățite și inovatoare.

Huawei a dezvăluit în cadrul evenimentului și șase noi produse care vor contribui la experiența Huawei pentru toate scenariile – HUAWEI MateBook X, HUAWEI MateBook 14, HUAWEI WATCH GT 2 Pro, HUAWEI WATCH FIT, HUAWEI FreeBuds Pro și HUAWEI FreeLace Pro.

În cele trei zile de conferință (10-12 septembrie), Huawei va reuni dezvoltatori din întreaga lume prin diferite activități interesante, printre care se numără: Lakeside Talks, Tech. Sessions, Tech. Hour sau Codelabs. Programul celor trei zile va oferi dezvoltatorilor oportunități de networking, colaborare și explorare a modalităților de a aduce fiecărui utilizator experiențe inteligente pentru toate scenariile.

„Succesul Huawei în dezvoltarea ecosistemului este rezultatul sprijinului puternic din partea dezvoltatorilor și partenerilor globali. Huawei își va deschide pe deplin tehnologiile de bază, capabilitățile software și hardware pentru dezvoltatori, colaborând cu aceștia pentru a propulsa inovația unui ecosistem inteligent pentru toate scenariile.”, a declarat Richard Yu, director executiv, CEO al Consumer Business Group, Huawei. „Stelele strălucesc chiar și în cea mai întunecată noapte. Fiecare dintre dezvoltatorii noștri este o stea. Împreună formează o rețea strălucitoare care va lumina calea.”

HarmonyOS 2.0: Open Source oficial cu Mobile HarmonyOS Beta disponibil pentru dezvoltatori până la finalul anului

Huawei și-a anunțat în 2019 sistemul de operare HarmonyOS, cu experiență de utilizare în toate scenariile. De atunci, pentru acest sistem a fost dezvoltată o gamă robustă de dispozitive, facilitând descoperirea rapidă a acestora, conexiunea instantanee, colaborarea hardware și partajarea resurselor între mai multe dispozitive inteligente. Astăzi este anunțat HarmonyOS 2.0, cu un upgrade cuprinzător al capabilităților sale distribuite existente, incluzând bus-ul software, gestionarea datelor și securitatea. Huawei introduce și un cadru UX adaptiv, care le permite dezvoltatorilor să ajungă rapid la zeci de milioane de dispozitive și utilizatori noi.

Prin cea mai recentă actualizare, HarmonyOS va fi oficial open source, iar dezvoltatorii vor putea avea acces la emulatoare, pachete SDK și instrumente IDE. Proiectul open source intitulat OpenHarmony și care va fi donat Fundației OpenAtom, va fi lansat în etape, cu o versiune mobilă HarmonyOS beta planificată pentru o primă lansare pentru dezvoltatorii chinezi la finalul anului 2020. Richard Yu a anunțat în discursul său parcursul pentru HarmonyOS. „Începând cu 10 septembrie, HarmonyOS este deschis pentru dispozitive IoT 128 KB-128 MB precum televizoare inteligente, dispozitive purtabile, vehicule și multe altele. În aprilie 2021 îl vom deschide pentru dispozitive de 128 MB-4 GB, iar în octombrie 2021, HarmonyOS va fi deschis pentru dispozitive de peste 4 GB.”, a spus el.

Bazat pe tehnologia de distribuție din HarmonyOS, noul EMUI 11 permite interacțiune dincolo de smartphone-uri. Noul sistem de operare le permite dispozitivelor să interacționeze cu dispozitive IoT bazate pe HarmonyOS, oferind utilizatorilor o experiență unică în toate scenariile, precum utilizarea camerei unui dispozitiv cu ecran mai mare pentru apeluri video. Procesul este alimentat de conexiunea fără atingere între smartphone și dispozitive smartphone home bazate pe HarmonyOS, permițând proiecția ecranului și multe altele.

Ecosistemul Huawei Mobile Services (HMS): Al treilea cel mai mare ecosistem de aplicații mobile la nivel global

Cu sprijinul a peste 1,8 milioane de dezvoltatori înregistrați din întreaga lume, AppGallery și ecosistemul HMS au crescut și în acest an. AppGallery are în prezent peste 96.000 de aplicații integrate cu HMS Core și peste 490 de milioane de utilizatori activi la nivel global. În plus, a înregistrat și un record de 261 miliarde de descărcări și distribuții de aplicații în perioada ianuarie – august 2020.

Într-un singur an, capabilitățile deschise ale HMS Core 5.0 au crescut de la 14 la 56 de kituri, în timp ce numărul API-urilor a crescut de la 885 la 12.981, acoperind 7 domenii majore și ajutând dezvoltatorii să inoveze și să simplifice procesul de dezvoltare.

De exemplu, kitul CG din domeniul Graficii îmbunătățește grafica, calitatea imaginii și experiența, precum și eficiența de randare a ecranului în gaming. Kitul de locație din categoria Servicii aplicații îndeplinește cerințele de poziționare, oferind o acuratețe milimetrică în localizare, în funcție de scenariu.

Huawei se angajează să își deschidă pe deplin capabilitățile software și hardware de bază. Compania a deschis servicii software de bază cum ar fi navigarea, căutarea, hărțile, plățile, kiturile de publicitate, pentru a accelera inovația în dezvoltarea aplicațiilor, cât și capabilități hardware precum cele de clasă mondială pentru cameră, capabilitățile AR pentru hărți, instrumentele de comunicare și transmisie și capabilitățile de protejare a confidențialității și securității. Prin acestea, Huawei caută să abiliteze dezvoltatorii să creeze o nouă generație de aplicații inovatoare apreciate, în categorii diferite.

Huawei oferă suport extins și pentru a-i ajuta pe dezvoltatori să exploreze oportunități de afaceri în China și pe alte piețe globale, oferind servicii de consultanță relevante, localizare și integrare, marketing și campanii.

Huawei va continua să extindă serviciile pentru dezvoltatori. Huawei construiește trei laboratoare globale de cooperare ecosistemică în Rusia, Polonia și Germania pentru a deservi dezvoltatorii globali și pentru a oferi servicii de activare, testare și certificare. Vor fi înființate și cinci centre globale de servicii pentru dezvoltatori în România, Malaezia, Egipt, Mexic și Rusia, oferind servicii și platforme locale pentru a-i ajuta pe dezvoltatori în dezvoltare și inovație.

HUAWEI HiLink: Miliarde de dispozitive IoT activate pentru conectare, gestionare și schimb de informații

Ca limbaj standardizat al dispozitivelor IoT, HiLink distruge barierele dintre dispozitivele IoT de la diferite branduri și producători, oferind o platformă unificată în care dispozitivele se pot conecta cu ușurință și pot interacționa perfect.

Anul acesta, upgrade-urile la HUAWEI HiLink vor fi realizate în cinci segmente cheie: conexiune, interacțiune, operare, furnizare de soluții și autentificare. Obiectivul este ca miliarde de dispozitive IoT să se conecteze cu ușurință, să fie gestionate și controlate mai ușor și să interacționeze fără probleme pentru a permite un ecosistem hardware pentru toate scenariile. În prezent există 50 de milioane de utilizatori activi care contribuie în fiecare zi cu peste 1 miliard de solicitări de interacțiune între dispozitive, cu 400 de milioane de descărcări cumulate ale aplicației Smart Life.

Automobilul este un alt principiu cheie al industriei IoT. Platforma HiCar va continua să abiliteze industria automobilelor. HiCar colaborează în prezent cu peste 150 de modele de mașini și multe altele planificate, astfel încât în viitorul apropiat să se bucure cât mai mulți proprietari de mașini de noua experiență de călătorie inteligentă.

Huawei se angajează să dezvolte ecosistemul hardware IoT. Prin furnizarea mai multor dispozitive cu acces la platforma HiLink, acesta facilitează și eficientizează dezvoltarea IoT, permițând Huawei să sprijine simultan partenerii în stabilirea leadership-ului industriei în sectorul IoT.

HUAWEI Research: Platforma inovatoare de cercetare

HUAWEI Research, care se concentrează pe cercetarea front-end, deschide două capabilități cheie ale platformei: HUAWEI Research Kit și HUAWEI Research Cloud. Aceste capabilități facilitează procese de cercetare inovatoare eficiente, accelerează inovațiile tehnologice, incubează inovațiile aplicațiilor și realizează rapid transformarea rezultatelor. Drept urmare, sunt abilitate instituțiile de cercetare științifică, instituțiile de inovare, organizațiile industriale, instituțiile medicale și alți parteneri din industrie, generând dezvoltarea industriilor din toate sectoarele.

În sectorul sănătății, Huawei a sprijinit cercetarea sănătății inimii, asigurându-se că datele colectate sunt exacte și diverse. În sectorul siguranței călătoriilor, dispozitivele mobile și purtabile colaborează inteligent cu automobilele pentru a aduce noi tehnologii de condus în condiții de siguranță, cum ar fi sistemul de evitare a coliziunilor și de monitorizare a oboselii șoferului. În sectorul locuințelor, Huawei valorifică capabilitățile de detectare wireless pe mai multe dispozitive pentru a oferi funcții precum detectarea căderilor, monitorizarea neinductivă a respirației și poziționarea spațială.

Huawei va continua să dezvolte ecosistemul software și hardware și se angajează să deschidă în continuare tehnologii și capabilități de bază și să împuternicească dezvoltatorii și partenerii globali să creeze împreună noi posibilități.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *