Case pentru familii vulnerabile construite de Habitat for Humanity împreună cu Wienerberger

Habitat for Humanity construiește în comuna Poduri din județul Bacău patru locuințe în format duplex pentru familii vulnerabile, în parteneriat cu Wienerberger, cel mai mare producător mondial de blocuri ceramice,  lider de piață pentru țigle ceramice în Europa și în Europa de Est pentru pavaj.

În cadrul acestui parteneriat, angajați din România ai companiei vor participa, pe bază de voluntariat, la construcția acestor locuințe, alături de echipa de muncitori de pe șantier. De asemenea, Wienerberger a donat țiglă ceramică Tondach, precum și toate accesoriile necesare pentru construirea acoperișurilor caselor de la Poduri.

Compania va dona același tip de materiale, precum și produse Pipelife pentru un al alt proiect derulat de Habitat for Humanity la Cumpăna, în județul Constanța, unde ONG-ul construiește opt locuințe similare, pentru familii vulnerabile. De asemenea, Wienerberger pune la dispoziție și produse Pipelife pentru proiectul Hope Build sau alte produse necesare pentru orice proiect din programele Habitat for Humanity Romania.

Angajații Wienerberger au mai participat la numeroase astfel de acțiuni în trecut, în baza parteneriatului cu Habitat for Humanity ce datează din 2012. Cel mai recent proiect cu participarea voluntarilor de la Wienerberger, din subsidiarele din afara României, a fost în luna mai a acestui an. De asemenea, un număr record de angajați vor participa, în perioada 3-7 octombrie, la lucrările de pe șantierul de la Cumpăna Constanța.

Logo (2)

“Membrii echipei Wienerberger vor lucra la atelierele de montat țigla, precum și la celelalte ateliere de construire a celor 2 case în doar cinci zile. Proiectul se bucură de susținerea companiei în totalitate. Energia pozitivă de pe șantier, lucrul în echipă și mulțumirea de la final sunt molipsitoare și ne adună într-un număr tot mai mare pe șantiere”, a declarat Ioana Totoian, coordonator al proiectului din partea Wienerberger România.

Wienerberger este partener anul acesta și în proiectul de la SOS Satele Copiilor București, unde Habitat for Humanity România reabilitează două clădiri, iar compania este implicată în mai multe proiecte legate de educație, sport, teatru, ecologie și sustenabilitate.

Wienerberger este prezentă în România din anul 1998 și este una dintre cele mai mari companii producătoare de materiale de construcții din țară. Compania operează în total șapte unități de producție, dintre care patru unități de producție pentru blocuri ceramice în localităţile Sibiu, Tritenii de Jos (judeţul Cluj), Gura Ocniţei (judeţul Dâmboviţa), Berca (judeţul Buzău) și trei unități de producție de pavaj  în Bolintin Vale (Ilfov), Teiuş (Alba), Nadab (Arad). De asemenea, compania comercializează țigle ceramice sub marca Tondach și cărămizi de fațadă și pentru amenajări interioare sub marca Terca pe care le importă din fabricile grupului amplasate în Ungaria, Austria, Belgia, Croaţia, Serbia, Slovenia și are în total peste 500 de angajați.

România este una dintre cele mai mari piețe din regiunea ECE.

Wienerberger Group

Wienerberger este cel mai mare producător de cărămizi din lume (Porotherm, Terca) și lider de piață în țigle ceramice pentru acoperișuri (Koramic, Tondach) în Europa, precum și pavaje (Semmelrock) în Europa Centrală și de Est. În domeniul sistemelor de țevi (țevi ceramice Steinzeug-Keramo și țevi din plastic Pipelife), compania este unul dintre principalii furnizori din Europa. Cu un total de 215 unități de producție, Wienerberger Group a generat venituri de 3,97 miliarde de euro și un EBITDA de 694 de milioane de euro în 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *