ELKO Romania introduce in portofoliu produsele TESLA Smart, pentru controlul si automatizarea locuintei inteligente

Bucuresti, 26 March 2024 – ELKO Romania, parte a ELKO Group, anunta introducerea unui nou brand in portofoliul de produse destinate unei locuinte inteligente. Astfel, ELKO va distribui produsele Tesla Smart, care permit controlul si automatizarea locuintei prin intermediul aplicatiei instalate pe telefonul mobil inteligent. Controlul, automatizarea si createa de scenarii pentru locuinta devin disponibile la doar o atingere a degetului pe ecranului smartphoneului.

Compania Tesla are o istorie de circa 70 de ani de produse destinate casei, o activitate inceputa in centrul Europei, dar care astazi castiga atentia in tari din intreaga lume. Tesla are o istorie indelungata de dezvoltare, productie si testare a produselor pentru case inteligente in randul publicului larg. Scopul Tesla, distribuit acum de ELKO in Romania, este de a face din casa inteligenta o parte integranta a fiecarei incaperi, fie ca este vorba de un apartament, o casa sau o cabana.

Portofoliul de produse ale Tesla include purificatoare de aer, camere de supraveghere, produse inteligente pentru animale de companie, umidificatoare, senzori, intrerupatoare, cantare si chiar incalzire inteligenta, iar gama de produse inteligente este in continua extindere.  TESLA Smart este aplicatia ce pote fi instalata pe telefon si permite conectarea la toate dispozitivele, oferind acces tuturor membrilor familiei. Aplicatia are si suport pentru limba romana.

Supapa termostatica inteligenta 

Tesla Smart Thermostatic Valve TV100 este o supapa termostatica inteligenta care economiseste semnificativ din costurile de incalzire. Prin detectarea ferestrei deschise sau a modului de vacanta, supapa termostatica inteligenta reduce cantitatea de energie electrica utilizata pentru incalzire, fara a va compromite confortul. Unitatea poate functiona in mod complet autonom sau poate fi controlata manual prin intermediul unei aplicatii disponibile in limba romana atat pentru iOS, cat si pentru Android.

Cu permisiunea dumneavoastra, supapa termostatica poate accesa locatia prin intermediul aplicatiei TESLA Smart instalata pe smartphone. Acest lucru ii permite sa creasca automat temperatura atunci cand va apropiati de casa. In cazul unei scaderi bruste a temperaturii, supapa detecteaza faptul ca ati deschis o fereastra si regleaza incalzirea in functie de situatie. Cu alte cuvinte, consumul de energie va fi optim – in functie de necesitati. Prin urmare, veti economisi costurile de incalzire fara a va compromite confortul.

Datorita afisajului LCD cu iluminare din spate LED-uri si a butoanelor mari, aparatul este incredibil de usor de utilizat. Daca nu sunteti in apropiere, puteti seta temperatura de oriunde, folosind smartphone-ul. Dispozitivul inteligent functioneaza cu doua baterii AA, care au o durata de functionare de 18 luni. Cand aveti nevoie de un inlocuitor, nu trebuie decat sa treceti pe la magazin.

Camera Wi-Fi reincarcabila cu optiune de alimentare cu energie solara

Camera inovatoare CB500 este alimentata de o baterie puternica de 9600 mAh si are optiunea suplimentara de a utiliza un panou solar TESLA de 5W pentru a reincarca dispozitivul zilnic. Acest lucru permite camerei sa functioneze pe tot parcursul anului.

Senzorul inovator de 3 megapixeli al camerei permite inregistrarea video la o rezolutie de 2304 × 1296 pixeli. Acest lucru permite captarea de detalii precise chiar si in conditii de iluminare slaba sau pe timp de noapte. De asemenea, camera dispune de iluminare cu LED-uri, care imbunatateste imaginile de noapte in culori, facilitand astfel identificarea vizitatorilor nedoriti. Inregistrarile pot fi salvate pe un card SD sau pe un sistem de stocare in cloud optional, care pot fi achizitionate suplimentar.

Camera CB500 este dotata cu un conector USB-C, ceea ce o face pe deplin compatibila cu panoul solar TESLA de 5W, oferind o durata de viata a bateriei practic nelimitata atunci cand este combinata cu bateria cu litiu de mare capacitate. Utilizarea energiei solare este o solutie ecologica si rentabila.

Aspirator inteligent 2 in 1

Are o putere de aspirare de 3.000 Pa si poate functiona timp de pana la 100 de minute cu o singura incarcare. Daca acest timp nu este suficient, se va conecta la statia de andocare si va continua sa lucreze dupa reincarcare.

Aspiratorul se deplaseaza prin camera cu ajutorul unor senzori laser care il protejeaza de lovituri, coliziuni si cazaturi. De asemenea, isi aminteste dispunerea locuintei, ceea ce faciliteaza planificarea curateniei.

Filtrul H12 capteaza chiar si cele mai mici particule cu o eficienta de 99,5%. La curatare, acesta se asigura ca praful, polenul si alti alergeni raman in cosul de gunoi si nu sunt imprastiati in aer. Acest lucru ajuta la mentinerea unui climat mai curat.

Robot Vacuum AI300 Plus este echipat cu o baterie de 3200 mAh si poate functiona timp de pana la 100 de minute. Nu trebuie sa va faceti griji cu privire la reincarcare – daca nivelul bateriei scade sub 20%, aspiratorul se conecteaza automat la statia de andocare si continua sa curete de unde a ramas dupa ce se reincarca pana la 80%. Statia de andocare functioneaza si ca un cos de gunoi extern – atunci cand cosul aspiratorului este plin, acesta se goleste automat in zona statiei de andocare.

O noua generatie a bonei video

Noua generatie de camere inteligente ofera o rezolutie imbunatatita. Datorita obiectivului cu unghi larg si a rotatiei pe doua planuri, puteti fi mereu cu ochii pe bebelusul dumneavoastra. Detectarea sensibila a miscarii si a sunetului va alerteaza chiar si la cel mai mic zgomot. Controlul usor este asigurat de aplicatia Tesla Smart pentru iOS si Android, disponibila in limba romana.

Cu functia de panoramare si inclinare, camera se poate roti in doua directii – 340 de grade pe orizontala si pana la 50 de grade pe verticala. TESLA Smart Camera Baby B250 are, de asemenea, un obiectiv cu unghi larg de inalta calitate, care ofera un unghi larg de vizualizare, astfel incat nimic nu este omis. Functia de urmarire activa va ajuta sa supravegheati chiar si cei mai activi copii.

Imaginea de la TESLA Camera Smart Baby B250 este intotdeauna clara si detaliata. Dispozitivul este echipat cu o camera foto de 1/2,8″. CMOS cu o rezolutie de 3 megapixeli si o frecventa de cadre variabila. Camera poate face fata cu usurinta conditiilor de iluminare slaba, iar LED-urile puternice cu infrarosu vor ajuta in situatii de lumina slaba.

Copilul plange? Sau poate s-a spart un geam? TESLA Camera Smart Baby B250 va va alerta in orice situatie cu ajutorul sistemului sau inteligent de detectare a sunetului si a miscarii. Va deveni paznicul casei si asistentul de incredere. In plus, camera nu numai ca monitorizeaza siguranta, dar are grija si de confortul copilului tau. Senzorii camerei monitorizeaza temperatura si umiditatea relativa din camera. Daca bebelusul dumneavoastra are probleme in a adormi, camera va reda un cantec de leagan preferat pentru a-l ajuta sa adoarma.

Pe langa aceste produse, ELKO va distribui de la Tesla Smart si Prize si intrerupatoare inteligente: Smart Plug, si de ingrijire personala: Periuțe de dințiFlosser, Ondulator de părPlaca de păr. Toate aceste game de produse le veti putea comanda acum prin ELKO Romania.

Despre ELKO Group si ELKO Romania

ELKO Group este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, solutii IT si electronice de consum din regiune, reprezentand peste 350 de producatori. Cu o experienta de peste 30 de ani, compania ofera o gama larga de produse si servicii catre mai mult de 10.000 de retaileri, producatori de calculatoare, integratori de sisteme si companii din diferite domenii, in 13 tari din Europa si Asia Centrala. Cifra de afaceri a ELKO Group in 2022 s-a ridicat la 1.516 miliarde USD (1.427 miliarde EUR), cu o rata de profitabilitate bruta de 9.4%. Mai multe informatii la www.elkogroup.com.

ELKO Romania face parte din Grupul ELKO si este specializata in distributia unei game extinse de echipamente si solutii IT. Portofoliul sau include PC-uri, componente hardware, electronice pentru uz casnic si de birou, telefoane mobile, software, infrastructura IT si solutii de stocare, solutii de securitate, echipamente industriale, sisteme de comunicatii, precum si electronice de consum. ELKO Romania comercializeaza aceste produse exclusiv prin intermediul partenerilor sai: reselleri, retaileri, magazine online, companii specilalizate in proiectarea, instalarea si distributia de solutii IT, sisteme de comunicatii si de supraveghere video. Aceasta abordare permite ELKO Romania sa acopere toate canalele de distributie IT & Telecom si sa ofere solutii complete si adaptate pentru diversele nevoi ale clientilor sai. Mai multe informatii la: www.elko.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *