Acer anunță primul său laptop cu Copilot+, Swift 14 AI

Echipat cu platformele Snapdragon din seria X, noul Swift 14 AI deschide o nouă eră a inteligenței artificiale oferind experiențe complet noi

Rezumat:

  • Swift 14 AI, primul laptop cu Copilot+ de la Acer, vine cu un design subțire și ușor, cu șasiu din aluminiu și o serie de caracteristici AI optimizate pentru a sprijini productivitatea și mobilitatea
  • Alimentat de platformele Snapdragon®din seria X[] cu NPU integrat care oferă 45 trilioane de operații pe secundă (TOPS), Acer Swift 14 AI este supra-alimentat pentru a oferi un salt calitativ în performanță, o durată de viață a bateriei de o zi întreagă și noi experiențe AI.
  • Swift 14 AI suportă funcțiile AI de ultimă generație din Windows 11; Recall, Cocreator, Live Captions, noile efecte Windows Studio și Auto Super Resolution, plasându-se printre cele mai puternice, inteligente și eficiente laptopuri din clasa sa de dispozitive Windows.

Acer a lansat astăzi primul său laptop cu Copilot+, modelul Swift 14 AI, în colaborare cu Microsoft și Qualcomm Technologies Inc. și a inaugurat o nouă eră a inteligenței artificiale, cu experiențe de utilizare inedite și capabilități AI pe Windows 11. Seria Swift 14 AI include mai multe variante de laptopuri, echipate cu platformele Snapdragon X Elite și Snapdragon X Plus[1] care dispun de una dintre cele mai rapide NPU din lume pentru laptopuri, pentru a permite procesarea AI. Utilizatorii pot simplifica sarcinile zilnice cu funcții PC mai inteligente și pot aborda mai eficient sarcinile de lucru complexe.

“Proiectat pentru inteligență artificială de la interior spre exterior, Swift 14 AI este primul dintre numeroasele PC-uri Acer cu Copilot+ care vor urma”, a declarat Jerry Kao, COO, Acer Inc. “Aceste PC-uri AI de ultimă generație înregistrează salturi semnificative în ceea ce privește puterea de procesare AI, deblocând experiențe complet noi, pe care știm că utilizatorii le vor îndrăgi.”

“Este interesant să colaborăm cu Acer pentru a aduce tehnologia AI în gama de dispozitive Windows PC, de la ultrabook-uri elegante la platforme de gaming puternice. Colaborarea noastră a fost crucială în furnizarea de PC-uri productive și sigure care se adresează unui spectru larg de utilizatori, echilibrând în același timp stilul și performanța cu prețul accesibil, făcând tehnologia accesibilă unui public mai larg, concentrându-se în același timp pe sustenabilitate. Odată cu lansarea de către Acer a PC-ului Copilot+, laptopul Swift 14 AI, vom da viață unor noi experiențe AI pentru clienți, profitând de AI pe dispozitiv și în cloud pentru a da posibilitatea persoanelor și organizațiilor să obțină mai mult”, declară Mark Linton, VP Device Partner Sales, Microsoft Corp.

“Swift 14 AI este un dispozitiv remarcabil, care demonstrează puterea, performanța și capacitățile de inteligență ale platformei Snapdragon X Elite”, a declarat Kedar Kondap, Senior Vice President & General Manager al Compute & Gaming, Qualcomm Technologies. “Alimentat de cea mai rapidă NPU din lume pentru laptopuri și de nucleele CPU de înaltă performanță, Swift 14 AI oferă inteligență artificială revoluționară, productivitate și creativitate îmbunătățite, ceea ce face din noul dispozitiv Acer un adevărat “game changer” în lumea laptopurilor cu AI.”

Platformele Snapdragon din seria X: Propulsia PC-urilor AI de generație următoare

Procesoarele Snapdragon® din seria X sunt construite pentru inteligența artificială și sunt proiectate pentru a fi printre cele mai puternice, inteligente și eficiente din punct de vedere energetic procesoare create pentru Windows din clasa actuală. Noul Acer Swift 14 AI, alimentat de Snapdragon X Elite[1] , dispune de 12 nuclee CPU de înaltă performanță[1] pe un nod de procesare de 4nm, GPU Qualcomm Adreno integrat de 3,8 TFLOPS și NPU Qualcomm Hexagon™ de 45 TOPS. De asemenea, este echipat cu până la 32 GB de memorie LPDDR5X-8533 și un SSD NVMe PCIe Gen 4 cu ca[acitate de până la 1 TB, pentru a îmbunătăți performanța sistemului și a naviga în sarcini de lucru multitasking solicitante, în scenarii de productivitate, creativitate și divertisment imersiv, fără a sacrifica puterea. Împreună cu sutele de aplicații premium optimizate pentru arhitectura compatibilă Arm, procesoarele Snapdragon X Elite și Snapdragon X Plus permit experiențe de utilizare care rulează efficient și fără probleme.

O nouă eră a inteligenței artificiale începe cu PC-urile Copilot+

Noul Swift 14 AI a fost optimizat cu inteligență artificială puternică, deblocând noi experiențe de productivitate, creativitate și comunicare.

Cu Recall[] , utilizatorii pot găsi cu ușurință orice au văzut pe PC prin simpla descriere a indiciilor pe care și le amintesc. Cu un orizont de timp explorabil, utilizatorii pot parcurge cu ușurință în timp aplicațiile, documentele sau mesajele pe care le-au folosit anterior. Live Captions[2,] cu traduceri în timp real oferă subtitrări vocale automate și efectuează traduceri în timp real din orice videoclip live sau preînregistrat din 44 de limbi în limba engleză.

Pentru a susține imaginația și abilitățile creative, acum pot fi folosite indicații vizuale sau scrise pentru a co-crea imagini și texte AI pe dispozitiv cu Cocreator[2,3] . Auto Super Resolution[2]  crește automat în timp real rezoluția grafică și rata de refresh a cadrelor din jocuri pentru a oferi jucătorilor imaginile pe care le doresc, fără a afecta performanța. Pentru cei care doresc să arate și să sune mereu cât mai bine, în timp ce își implică mai bine publicul în convorbirile video, Windows Studio Effects[2,3] ajută la îmbunătățirea automată a condițiilor de iluminare și la anularea zgomotului nedorit. De asemenea, poate fi folosit pentru a activa trei filtre artistice pe orice platformă video prin intermediul setărilor rapide, permițând utilizatorilor să se exprime în moduri noi și creative în timpul apelurilor video. Iar Copilot, companionul AI de zi cu zi, este accesibil printr-un singur click pe tasta dedicată Copilot.

Design și caracteristici premium

Ca o reflectare a capacităților sale moderne și a ușurinței de utilizare, Swift 14 AI are un design rafinat, exclusiv pentru un PC Copilot+, evidențiat de o pictogramă unică AI imprimată pe capacul șasiului subțire și ușor și de un indicator de activitate pe touchpad care se aprinde atunci când dispozitivul sau Copilot este activat. Laptopul dispune de un ecran IPS WQXGA (2560×1600) de 14,5 inchi, cu o rată de refresh de 120 Hz și suport pentru gama de culori 100% sRGB. Este disponibil cu opțiuni de ecran tactil edge-to-edge și este prevăzut cu certificare TÜV Rheinland Eyesafe® 2.0[1] pentru a ajuta la minimizarea efectelor nocive ale luminii albastre, fără a sacrifice însă acuratețea culorilor. Un design cu balama cu deschidere la 180 de grade oferă flexibilitatea unui mod de utilizare diferit și permite deschiderea ușoară a capacului din aluminiu cu o singură mână.

O cameră web IR 1440p QHD IR cu o matrice triplă de microfoane[1]  și un obturator de confidențialitate  susține suita de instrumente de conferință îmbunătățite de Acer cu inteligență artificială în Acer PurifiedView™ 2.0 și Acer PurifiedVoice™ 2.0. Acestea pot fi calibrate rapid datorită Acer QuickPanel, care apare în mod intuitiv atunci când camera web sau microfonul dispozitivului a fost pornit. O tastă dedicată direcționează utilizatorii către aplicația AcerSense, premiată cu Red Dot Design Award, pentru gestionarea dispozitivului și către o bibliotecă de funcții AI disponibile pe dispozitiv prin intermediul Experience Zone.

Acest PC Copilot+ este dotat cu Windows Hello, care suportă autentificarea biometrică și recunoașterea facială pentru un acces rapid și sigur. Sustenabilitatea rămâne un pilon vital pentru produsele Acer de ultimă generație, Swift 14 AI utilizând plastic reciclat post-consum în dispozitiv, fiind livrat cu un ambalaj 100% reciclabil și primind certificarea EPEAT Gold pentru conformitatea cu cele mai înalte criterii EPEAT. De asemenea, dispozitivul se mândrește cu conectivitatea Wi-Fi 7 și Bluetooth™ 5.4 pentru a oferi viteze de până la 5,8 Gbps și o latență scăzută a rețelei de sub 2 ms, plus o serie de selecții generoase de porturi, inclusiv două porturi USB Type-C și două porturi USB 3.2 Type-A pentru o flexibilitate sporită.

Prețuri și disponibilitate

Acer Swift 14 AI (SF14-11) va fi disponibil în EMEA din luna iunie, la prețuri începând cu 1.499 EUR.

Specificațiile exacte, prețurile și disponibilitatea vor varia în funcție de regiune. Pentru a afla mai multe despre disponibilitatea, specificațiile și prețurile produselor pe anumite piețe, vă rugăm să contactați cel mai apropiat birou Acer prin intermediul www.acer.com 

Specificații

Nume Acer Swift 14 AI
Model SF14-11
Sistem de operare Windows 11 ARM64
Procesoare Procesor Snapdragon X Elite X1E-78-100 (12 nuclee de până la 3,4 GHz, care integrează Qualcomm Hexagon™ NPU AI Engine de până la 45 TOP)
Procesor SnapdragonX Plus X1P-64-100 (10 nuclee de până la 3,4 GHz, care integrează Qualcomm Hexagon™ NPU AI Engine de până la 45 TOP)
Grafică Qualcomm® Adreno™, până la 3,8 TFLOPS
Ecran Afișaj WQXGA (2560×1600) de 14,5″ cu tehnologie IPS, 120 Hz, raport de aspect 16:10 100% sRGB, certificat TÜV Rheinland Eyesafe® 2.0[1], opțiune ecran tactil
Memorie Până la 32 GB SDRAM LPDDR5X-8533 cu două canale LPDDR5X-8533
Stocare Până la 1 TB, PCIe Gen4, NVMe
Camera Cameră IR QHD 1440p QHD, cu obturator de confidențialitate și suport pentru microfon triplu
Audio DTS® X Audio, difuzoare duble
Porturi Două USB Type-C (suportă DisplayPort, încărcare USB), două USB 3.2 Gen 1 Type-A, mufă pentru căști/difuzor
Baterie Baterie Li-ion cu 3 celule de 75 Wh, încărcare rapidă; asigură o autonomie de până la 16 ore[]
Wireless și rețele Wi-Fi 7 și Bluetooth 5.4 sau superior
Caracteristici Microsoft Copilot + tasta Copilot, AcerSense™ + Experience Zone + tasta AcerSense, Acer PurifiedVoice™ 2.0, Acer PurifiedView™ 2.0, indicator de activitate, tastatură cu iluminare
Greutate 1,36 kg (2,99 lbs.)

Despre Acer

Fondată în 1976, Acer este una dintre cele mai importante companii IT&C din lume, fiind prezentă în peste 160 de țări. Pe măsură ce evoluează odată cu industria și cu schimbarea stilului de viață, Acer se concentrează pe crearea unei lumi în care hardware-ul, software-ul și serviciile vor fuziona între ele, creând ecosisteme și deschizând noi posibilități atât pentru consumatori, cât și pentru întreprinderi. Cei 7.700 de angajați ai Acer sunt dedicați cercetării, proiectării, marketingului, vânzării și asistenței pentru produse și soluții care sparg barierele dintre oameni și tehnologie. Vă rugăm să vizitați www.acer.com pentru mai multe informații.

© 2024 Acer Inc. Toate drepturile rezervate. Acer și sigla Acer sunt mărci comerciale înregistrate ale Acer Inc. Alte mărci comerciale, mărci comerciale înregistrate și/sau mărci de servicii, indicate sau nu, sunt proprietatea deținătorilor lor. Toate ofertele pot fi modificate fără notificare sau obligație și este posibil să nu fie disponibile prin toate canalele de vânzare. Prețurile listate sunt prețuri cu amănuntul sugerate de producător și pot varia în funcție de locație. Taxa de vânzare aplicabilă este în plus.

Snapdragon, Qualcomm, Hexagon și Adreno sunt mărci comerciale sau mărci comerciale înregistrate ale Qualcomm Incorporated. Snapdragon, Qualcomm, Hexagon și Adreno sunt produse ale Qualcomm Technologies, Inc. și/sau ale filialelor sale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *