Detaliile contează! De ce au nevoie jucătorii de unități de mare viteză?

SSD-urile au devenit soluția standard și orice utilizator de PC care a experimentat această schimbare de generație nu ar dori să se mai întoarcă la hard disk-uri. Mai ales atunci când te gândești că vei folosi un disc magnetic ca să rulezi sistemul de operare, pentru care diferențele de performanță sunt cele mai evidente. Pe SSD-uri, sistemele rulează mai rapid și mai eficient, fapt care se observă chiar și la pornire. Din acest motiv, timp de ani de zile, practica obișnuită era să instalezi sistemul de operare pe un SSD și să utilizezi un hard disk pentru stocarea fișierelor și jocurilor. Acest lucru era cauzat de prețurile ridicate și capacitățile reduse ale SSD-urilor. Din fericire, ca urmare a creșterii cererii, producătorii au răspuns așteptărilor consumatorilor.

Astăzi, SSD-urile nu sunt doar mai rapide, ci nici nu se mai diferențiază de HDD-uri în ceea ce privește capacitatea oferită. Capabilă să stocheze până la 4 TB de date, unitatea NVMe Samsung 990 PRO este concepută pentru a răspunde nevoilor celor mai exigenți utilizatori. Iar jucătorii fac cu siguranță parte din această categorie. Mai ales pe măsură ce jocurile devin tot mai complexe și ocupă din ce în ce mai mult spațiu. Deși HDD-urile pot părea o alternativă tentantă și mai accesibilă, merită remarcat faptul că titlurile majore de la dezvoltatorii de top includ necesitatea unui SSD în cerințele lor minime.

Care este cel mai bun SSD pentru un gamer?

Viteza este, de asemenea, un aspect important atunci când alegi o unitate de stocare, deoarece influențează multe aspecte ale experienței de joc. Diferența cea mai notabilă este timpul necesar pentru încărcarea jocurilor, iar testele noastre confirmă în mod clar că diferența este uriașă. Dacă alegi SSD-ul Samsung 990 PRO, care are o viteză de citire secvențială de până la 7.450 MB/s, te poți aștepta la o accelerare semnificativă a performanței în joc. Un alt beneficiu, deși adesea imperceptibil imediat, este că utilizarea unei unități mai rapide poate îmbunătăți numărul de cadre pe secundă. Acest lucru este valabil mai ales pentru jocurile în care experimentezi lumi mari, deschise și care se bazează pe o varietate bogată de locații și un stil vizual realist.

Există, de asemenea, o serie de beneficii mai mici pe care un SSD le oferă jucătorilor. Jocurile se vor instala mult mai rapid, ceea ce se va dovedi foarte util atunci când vrei să testezi câteva titluri într-o perioadă scurtă. Un alt avantaj al unei unități de mare viteză este că te protejează împotriva scăderilor bruște ale performanței, caracteristică importantă pentru jocurile multiplayer, unde fiecare secundă poate fi esențială. În plus, cu o unitate mai rapidă, jucătorii pot ajunge primii în joc și își pot bloca personajul preferat. Dacă vrei să construiești o adevărată stație pentru jocuri, vei dori o unitate cu răcire suplimentară, iar SSD-ul Samsung 990 PRO Heatsink este perfect pentru acest rol, deoarece este montat într-o carcasă elegantă, iluminată din spate, care acționează ca un radiator.

O unitate rapidă și de mare capacitate pentru PlayStation 5

Desigur, beneficiile enumerate nu sunt exclusive pentru PC. Modelul menționat mai sus este, de asemenea, pe deplin compatibil cu PlayStation 5, astfel încât îți poți îmbunătăți consola, extinzându-i semnificativ capacitatea. Radiatorul suplimentar se va dovedi, cu siguranță, util atunci când hardware-ul va începe să se supraîncălzească.

În concluzie, un SSD rapid îți va îmbunătăți nu numai experiența de lucru, dar și pe cea de gaming. Timpi de încărcare mai scurți, capacitate mare de stocare, performanță crescută, stabilitatea ratei de cadre și cadre suplimentare pe secundă, toate acestea sunt beneficii pe care orice jucător le va aprecia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *