L-Mount Alliance: o cooperare strategică între Leica Camera, Panasonic și Sigma

București, 25 septembrie 2018 – La conferința de presă care a avut loc înainte de deschiderea Photokina 2018, Leica Camera AG, Panasonic și Sigma au anunțat un parteneriat strategic: L-Mount Alliance – o formă de colaborare fără precedent de care vor beneficia în special clienții tuturor celor trei parteneri. Colaborarea permite companiilor Panasonic și Sigma să utilizeze standardul L-Mount dezvoltat de Leica pentru propriile lor produse și să ofere atât camere, cât și obiective care utilizează această montură. Ca un efort comun al tuturor celor trei parteneri, această alianță va spori și mai mult importanța tehnologiei L-Mount pentru lumea imaginilor digitale.

Datorită numeroaselor componente interschimbabile, camerele cu acest sistem sunt extrem de flexibile, putând fi configurate individual pentru o gamă largă de necesități. Aici, montura este cea mai importantă interfață, deoarece obiectivul are o contribuție decisivă la performanțele de realizare a imaginilor și, de asemenea, la calitatea rezultatelor finale. Datorită parteneriatului strategic dintre Leica, Panasonic și Sigma, clienții vor putea alege dintr-o selecție mult mai largă de camere și obiective fără a se limita la o anumită marcă, deoarece toate cele trei mărci vor folosi aceeași montură tip baionetă proprietară.

Dr. Andreas Kaufmann, președintele Consiliului de Administrație al Leica Camera AG și acționar majoritar: „Pentru fotografi, posibilitatea de a alege dintr-o gamă largă de obiective pentru sistemul lor preferat este extrem de importantă. În special pe piața în creștere puternică a camerelor mirrorless, utilizatorii caută o diversitate de produse din ce în ce mai mare pentru a acoperi cât mai multe necesități fotografice diferite. Prin urmare, am decis să colaborăm cu parteneri importanți din segmentul fotografic ca un răspuns imediat la aceste necesități. Parteneriatul nostru îndelungat cu Panasonic este o colaborare bazată pe încredere reciprocă, iar experiența companiei în domeniul electronicii este de necontestat. Sigma este, de asemenea, o companie foarte respectată, care și-a câștigat reputația în special în domeniul designului optic și al fabricării obiectivelor, fiind capabilă să completeze perfect portofoliul nostru existent de produse L-Mount. Suntem convinși că noi și partenerii noștri putem realiza o dezvoltare reciprocă și durabilă pentru toate produsele noastre.

Dl. Tetsuro Homma, Director Executiv, Panasonic Corporation: „Panasonic s-a concentrat întotdeauna pe revoluționarea sectorului camerelor pentru a face viața pasionaților de fotografie mai ușoară, mai sofisticată și mai plăcută. Parteneriatul nostru îndelungat cu Leica a adus pe piață multe camere digitale de înaltă performanță și de înaltă calitate; îmbinând tehnologia optică superioară a Leica cu tehnologiile digitale Panasonic. Acest parteneriat ne-a permis să accelerăm dezvoltarea unor camere digitale de excepție, iar alianța L-Mount cu Leica și Sigma este un exemplu foarte bun al unei astfel de accelerări. Aceasta este o alianță a unor parteneri care sunt în creștere, ceea ce va face o diferență fundamentală pentru viitorul industriei imaginilor. Am fost întotdeauna o companie inovatoare, aducând inovații în acest domeniu sub sloganul „Changing Photography” pentru a îndeplini așteptările înalte ale profesioniștilor. Parteneriatul nostru cu Leica și Sigma va crea noi oportunități de afaceri pentru companiile noastre, dar, mai important, va crește pasiunea clienților noștri pentru fotografie.

Dl. Kazuto Yamaki, Director Executiv, SIGMA: „Deoarece camerele au evoluat în camere digitale și mirrorless, cerințele utilizatorilor și ale sistemelor introduse de fiecare marcă s-au diversificat. În prezent, există opțiuni nenumărate pentru utilizatori, dar, din punct de vedere al extensibilității și posibilității, sistemul care îndeplinește cu adevărat nevoile utilizatorilor nu este încă disponibil. SIGMA se alătură acestei alianțe pentru a dezvolta camere mirrorless care beneficiază de o distanță scurtă de la suprafața de montare a obiectivului la suprafața de formare a imaginii. Deoarece SIGMA depune toate eforturile pentru a dezvolta produse de înaltă performanță, de înaltă calitate și inovatoare, această alianță va consolida completitudinea și extensibilitatea sistemului nostru de cameră și va oferi beneficii mai mari utilizatorilor. Leica este o companie magnifică, o companie care contribuie la cultura fotografică de peste 100 de ani, iar Panasonic conduce industria dezvoltând tehnologii fiabile în multiple domenii. Împreună cu produsele unice, de înaltă performanță și de înaltă calitate de la SIGMA, L-Mount va evolua ca un sistem extrem de atractiv pentru utilizatori.”

Despre L-Mount

L-Mount a fost dezvoltat de Leica Camera AG, din dorința de a oferi clienților o montură tip baionetă flexibilă, robustă, precisă și pregătită pentru viitor, care să îndeplinească chiar și cele mai exigente nevoi fotografice. De la apariția sa inițială în 2014 la camera Leica T, dezvoltarea modelului L-Mount a fost continuată atât de Leica, cât și de partenerii săi strategici, ceea ce a dus la îmbunătățiri semnificative și, prin urmare, la o tehnologie L-Mount cu adevărat nouă și mult mai rafinată.

Pentru a asigura o diversitate maximă a produselor, a fost ales un diametru de 51,6 milimetri pentru ca L-Mount să fie potrivit pentru utilizare nu doar cu camere full-frame, ci și cu camere cu senzori APS-C. Registrul scurt de numai 20 de milimetri permite o distanță scurtă între lentilă și senzor, ceea ce permite, la rândul său, o construcție mult mai compactă – deosebit de utilă mai ales pentru dezvoltarea obiectivelor superangulare. Pentru a asigura rezistență la cele mai extreme solicitări și pentru a garanta consumatorilor o fiabilitate maximă pe parcursul multor ani în utilizare intensă, monturile tip baionetă ale camerelor sunt fabricate din oțel inoxidabil rezistent la uzură și cu o flanșă cu patru segmente care previn abaterile unghiulare și asigură o poziționare precisă și stabilă a obiectivului. Banda de contact standardizată L-Mount asigură o comunicare fără probleme între componentele electronice ale obiectivului și camera foto – inclusiv posibilitatea instalării viitoarelor actualizări ale firmware-ului pentru ca obiectivele să răspundă la progresele tehnologice și pentru a exploata întregul potențial de performanță al obiectivului.

Această montură de obiectiv este utilizată în prezent în sistemul de cameră full-frame Leica SL și în modelele de camere Leica CL, TL2 și TL APS-C. Toate obiectivele fabricate pentru diferitele sisteme pot fi utilizate pe toate camerele fără adaptoare și fără limitări funcționale – aceasta ilustrează doar unul dintre numeroasele beneficii pe care le aduce montura comună tip baionetă pentru clienți. În viitorul apropiat, nu doar Leica Camera AG, ci și Panasonic și Sigma vor anunța alte produse care utilizează acest standard comun.

Despre Panasonic

—————————————————————————————————-

Panasonic Corporation este lider mondial în dezvoltarea de tehnologii electronice diverse şi soluţii pentru clienţi în domeniul electronicelor de consum, aplicaţiilor rezidenţiale, auto, a soluţiilor profesionale şi a echipamentelor industriale. Aniversând, în 2018, 100 de ani la înfiinţarea sa, compania Panasonic este activă la nivel global, fiind prezentă acum în peste 495 de sucursale şi 91 de societăţi asociate la nivel mondial, înregistrând vânzări nete totale de 61,711 miliarde EUR în anul încheiat la 31 martie 2017. Dedicată în permanenţă atingerii unor noi valori prin inovare la toate nivelurile, compania utilizează tehnologiile proprii pentru a crea o viaţă mai bună şi o lume mai bună pentru clienţii săi.

Pentru a afla mai multe despre Panasonic, accesați:

http://www.panasonic.com/ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *