Panasonic dezvoltă două modele din noua gamă mirrorless full-frame

București, 25 septembrie 2018 – Panasonic Corporation a dezvoltat două modele ale sale din noua gamă mirrorless full-frame: LUMIX S1R și S1. Aceste modele sunt primele din lume care beneficiază de sistemul dual de stabilizare a imaginii (Dual I.S.) și care pot înregistra video 4K 60p/50p. Ca parte a seriei LUMIX S, Panasonic intenționează să le lanseze în piață la nivel mondial la începutul anului 2019.

Aceste camere sunt primele din lume*1 care acceptă înregistrare video 4K 60p/50p și sunt dotate cu montura L de la Leica Camera.

În cei 100 de ani de la înființare, Panasonic a depus nenumărate eforturi pentru a contribui la obținerea unei vieți mai bune de către clienții săi din întreaga lume, răspunzând nevoilor lor. Dorind să creeze o nouă cultură foto în era digitală, Panasonic a lansat în 2008 LUMIX G1, prima cameră mirrorless din lume*2. De-a lungul celor zece ani care au trecut de atunci, Panasonic a continuat să fie lider în domeniu prin crearea de produse inovatoare, cum ar fi prima cameră din lume*3 care acceptă înregistrare video 4K și camerele dotate cu sistem de stabilizare a imaginii Dual I.S., ce combină stabilizarea atât în interiorul corpului camerei, cât și în obiectiv.

În ultimii ani, pe măsură ce viteza de Internet crește, în timp ce partajarea de conținut video prin intermediul rețelelor sociale este din ce în ce mai populară, tot mai mulți oameni se bucură de camerele hibride foto/video, exprimându-se în noi forme creative. Este necesar un nou tip de cameră pentru acest domeniu nou, care depășește limitele fotografiilor și videoclipurilor.

În acest context, Panasonic promovează conceptul de dezvoltare a exprimări artistice. Special pentru acest concept, a dezvoltat o cameră mirrorless Full Frame, punând un accent puternic pe capabilitățile expresive atât pentru fotografi, cât și pentru videografi. Compania va introduce aceste camere pe piață ca parte a seriei LUMIX S, urmărind să ofere instrumente ideale clienților care doresc să se exprime prin arta vizuală.

Camerele sunt ușor de utilizat și sunt extrem de robuste, acestea fiind elemente esențiale pentru profesioniștii domeniului foto/video, încorporând totodată o gamă completă de tehnologii Panasonic bazate pe experiența de peste un secol în industria de electronice de consum și de zece ani în dezvoltarea camerelor mirrorless. Vorbim despre tehnologii digitale precum procesarea imaginilor sau a semnalelor digitale, tehnologie optică de top, de disipare a căldurii și multe altele. Combinația dintre acestea va oferi clienților o nouă valoare pentru înregistrările foto și video.

Caracteristicile cheie ale camerelor nou dezvoltate, LUMIX S1R și S1, sunt următoarele:

  1. Oferă capabilități expresive de înaltă clasă, datorită noului senzor de imagine full-frame de 35 mm și a procesorului de imagine.

(Pixeli efectivi: aproximativ 47M pentru S1R și 24M pentru S1)

  1. Prima cameră mirrorless full-frame din lume*1 care permite înregistrarea video 4K 60p/50p.
  1. Prima cameră full-frame din lume*1 dotată cu Dual I.S., ce asigură realizarea de fotografii clare ale unor scene întunecate sau îndepărtate care anterior necesitau utilizarea unui trepied sau a unui alt echipament.
  1. Un locaș dublu pentru carduri de memorie XQD și carduri de memorie SD, o premieră pentru Panasonic; și un ecran LCD pivotant, ambele contribuind la ușurința în utilizare și susținând realizarea unor fotografii și videoclipuri profesionale.
  1. Montura tip L de la Leica Camera, fiind posibilă utilizarea obiectivelor interschimbabile care îndeplinesc specificațiile L-Mount ale partenerilor*4 Leica Camera și Sigma. Expresivitatea este în continuare îmbunătățită prin creșterea opțiunilor pentru obiectivele interschimbabile.

De asemenea, Panasonic își va extinde gama de obiective compatibile din seria LUMIX S, dezvoltând peste zece modele până în 2020, inclusiv un obiectiv cu focala fixă de 50 mm/F1.4, un obiectiv cu zoom standard de 24-105 mm și un teleobiectiv de 70-200 mm.

Pentru seria LUMIX G de camere mirrorless Micro Four Thirds, Panasonic a început dezvoltarea unui obiectiv LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25 mm F1.7, primul obiectiv din lume*5 cu o diafragmă maximă de F1.7 pe întreaga distanță focală. În plus, serviciile de asistență pentru fotografii profesioniști, care au început în Japonia în aprilie anul trecut, vor fi disponibile în acest an și în Europa și Statele Unite.

 

Camerele mirrorless LUMIX GH5, G9 și GH5S de înaltă calitate, pe care Panasonic le-a lansat constant din anul 2017, au câștigat deja o reputație solidă în rândul profesioniștilor și amatorilor de nivel înalt din întreaga lume, pentru calitatea imaginilor și capacitatea lor de a capta vitalitatea și frumusețea vieții. Acest succes se datorează primului suport din lume*6 pentru înregistrare video 4K 60p/50p oferit de Panasonic, precum și celei mai rapide focalizări automate din lume*7 care utilizează tehnologia proprietară a companiei DFD (Depth From Defocus – adâncime din defocalizare).

Panasonic va continua să ofere clienților valoare nouă datorită caracteristicilor unice ale seriei compacte LUMIX G, ajungând, în același timp, și pe piața profesională prin introducerea gamei full-frame LUMIX S și printr-o acoperire mai mare oferită de sistemul de asistență al companiei. Prin aceste măsuri, Panasonic contribuie activ la crearea unei noi culturi a fotografiei și a videografiei.

Prototipurile noilor camere și obiective prezentate mai sus sunt expuse la Photokina 2018.*8

Note:

*1. Prima cameră full-frame mirrorless din lume care permite înregistrarea video 4K 60p/50p. În ceea ce privește includerea sistemului de stabilizare imagine Dual I.S., acesta este pentru o cameră full-frame digitală cu obiectiv interschimbabil. La 25 septembrie 2018, data anunțului din Germania, conform datelor Panasonic.

*2. Pentru o cameră digitală cu sistem de obiectiv interschimbabil. La 12 septembrie 2008, conform datelor Panasonic.

*3. Camera mirrorless GH4 cu capacitatea de înregistrare video 4K (la data de 7 februarie 2014), și camera GX8 cu sistem Dual I.S. integrat (la data de 16 iulie 2015), conform datelor Panasonic.

*4. „L-Mount Alliance: o cooperare strategică între Leica Camera, Panasonic și SIGMA” (anunțată pe data de 25 septembrie, 2018 în Germania)

*5. Pentru un obiectiv interschimbabil, pentru utilizare cu o cameră digitală cu sistem de obiectiv interschimbabil. La 25 septembrie 2018, data anunțului din Germania, conform datelor Panasonic.

*6. Ca o cameră digitală mirrorless, la 4 ianuarie 2017, conform datelor Panasonic.

*7. Pentru o cameră digitală cu sistem de obiective digitale interschimbabile. La 8 noiembrie 2017, conform datelor Panasonic.

*8. Photokina este o expoziție de top pentru industria fotografică și a imaginilor care are loc între 26 septembrie și 29 septembrie 2018, la Koelnmesse în Cologne, Germania.

  • Leica este o marcă înregistrată a Leica Microsystems IR GmbH.
  • SUMMILUX și L-Mount sunt mărci înregistrate ale Leica Camera AG.

Despre Panasonic

Panasonic Corporation este lider mondial în dezvoltarea de tehnologii electronice diverse şi soluţii pentru clienţi în domeniul electronicelor de consum, aplicaţiilor rezidenţiale, auto, a soluţiilor profesionale şi a echipamentelor industriale. Aniversând, în 2018, 100 de ani la înfiinţarea sa, compania Panasonic este activă la nivel global, fiind prezentă acum în peste 495 de sucursale şi 91 de societăţi asociate la nivel mondial, înregistrând vânzări nete totale de 61,711 miliarde EUR în anul încheiat la 31 martie 2017. Dedicată în permanenţă atingerii unor noi valori prin inovare la toate nivelurile, compania utilizează tehnologiile proprii pentru a crea o viaţă mai bună şi o lume mai bună pentru clienţii săi.

Pentru a afla mai multe despre Panasonic, accesați:

http://www.panasonic.com/ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *