Debitare tabla CNC

Utilizarea debitarii tablei CNC este importanta in constructii, inginerie si in alte domenii. Debitarea CNC a foilor de tabla este rapida si eficienta. Aceasta metoda permite taierea chiar si a structurilor metalice lungi. La compania Analko Aluminium Industry SRL  poti comanda debitare tabla CNC de orice dimensiune si in forma dorita, iar designerii iti vor face un desen al partilor componente specificate, schite sau chiar prin propriile schite desenate manual. Pot fi piese pentru masina, dispozitive de fixare pentru constructii si multe altele.

Debitarea CNC este permisa pentru prelucrarea practic a oricarui tip de metal si aliaj. Aceasta este o metoda universala de sudare si taiere, utilizata pe scara larga in scopuri industriale si casnice. Este posibil sa se taie oteluri structurale si inoxidabile, duraluminiu, aliaje de aluminiu, alama, fonta. Astfel de aliaje rezistente nu pot fi, de exemplu, gaurite, insa debitarea tabla CNC se descurca cu usurinta. Debitarea CNC este fezabila din punct de vedere economic pentru prelucrarea foilor de tabla din otel carbon si aluminiu.

Debitare table CNC – Avantaje

Avantajele acestei tehnologii, in comparatie cu alte metode de taiere a foilor de tabla, sunt urmatoarele:

  • performante ridicate (de 8 ori mai rapida decat taierea cu jet de apa, de 6 ori mai rapida decat taierea cu gaz si de 4 ori mai rapida decat taierea cu laser);
  • cost redus de taiere (debitarea CNC necesita doar energie electrica si aer comprimat, duze si electrozi);
  • taiere de calitate si fara deformare (chiar si pe piesele de grosime redusa);
  • debitare CNC atat in ​​modul manual, cat si mecanizat ofera precizie de taiere chiar si la 0,15 mm.

In prezent, debitarea CNC a devenit una dintre cele mai competitive metode de prelucrare a unor structuri metalice sudate datorita performantei, preciziei, usurintei reconfigurarii, chiar si a reconfigurarii specifice a pieselor in zone in care abordarile traditionale duc la dificultati semnificative.

Procesul de debitare tabla CNC

In procesul de prelucrare a confectii metalice, cel mai eficient procedeu este utilizarea debitarii CNC, deoarece in acest caz piesele nu sunt incluse in circuitul electric.

Pentru a lucra cu metal cu o grosime mai mare de 10 mm, se folosesc torte cu plasma cu stabilizare suplimentara a arcului. Atunci cand se lucreaza cu un material de grosime mare, se utilizeaza arce de actiune directa. Pentru a obtine un rezultat calitativ, este necesar sa se ia in considerare sursele de curent electric, deoarece acestea difera in putere si influenteaza cursul de lucru.

Pentru prelucrarea metalelor cu o grosime de pana la 6 mm, este suficient curentul redus. Materialul cu o grosime mai mare de 12 mm trebuie sa fie taiat cu curent ridicat, deoarece utilizarea unei surse insuficient de puternice poate duce la scalarea punctului de taiere, ceea ce afecteaza negativ calitatea intregii lucrari. O atentie deosebita trebuie acordata compozitiei amestecului de aer, care este utilizat in procesul de debitare tabla CNC. In timpul lucrului se asigura ca sursa de curent electric si arzatorul nu se supraincalzesc. Acest lucru va spori considerabil durata de viata a echipamentului si calitatea lucrarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *