3 criterii pentru a alege corect jucarii educative

Pentru a alege cele mai bune jucarii educative pentru fiul sau fiica dvs, trebuie sa luati in considerare mai multe aspecte, mai ales ca pe piata exista atat de multe optiuni, incat decizia ar putea fi foarte complicata. Prin urmare, va invitam sa aruncati o privire la urmatoarele criterii de achizitie, concepute pentru a va ajuta sa selectati cel mai potrivit articol din gama jucarii educative pentru copilul dvs. Urmarind aceste 3 criterii, veti face alegerea corecta.

Varsta copilului

Primul lucru pe care trebuie sa-l observati atunci cand cumparati jucarii educative pentru copii, este varsta recomandata de producator, informatie utila pentru achizitionarea unei jucarii cu adevarat functionale. Alegand o jucarie care nu este potrivita pentru varsta lui, copilul se va plictisi in cele din urma si nu se va mai juca cu ea.

In primul an de viata, cele mai recomandate jucarii educative sunt cele care contin piese de incorporat sau jucarii colorate si moi. La 2 si 3 ani, cele mai bune optiuni sunt cele care presupun aranjarea jucariilor, planselor interactive sau unele instrumente muzicale simple. De la varsta de 3 ani, constructiile si jocurile in care puzzle-urile trebuie rezolvate sunt cele mai potrivite.

Tipul jucariei

Un alt factor de luat in considerare este tipul jucariei. Jocuriile educative ofera posibilitati diferite: exista jucarii de stimulare senzoriala, indicate pentru a imbunatati simturile (auzul sau vederea), dar si jucarii legate de abilitatile psihomotorii, care ajuta la antrenarea mainilor si la coordonarea miscarilor.

Exista, de asemenea, jucarii educative create pentru a dezvolta emotia corecta, de exemplu prin promovarea sentimentului de responsabilitate si ingrijire. Jucariile pentru constructii stimuleaza mintile copiilor si rationamentul logic si, in final, putem mentiona jucariile intelectuale sau bazate pe reguli, pentru a-i introduce pe copii in rezolvarea problemelor.

Beneficiile copilului

Atunci cand vorbim de alegerea jucariilor educative pentru copii e musai sa avem in vedere beneficiile pe care copilul le resimte in urma folosirii lor. De pilda, jucariile de constructii sau imbinare a pieselor stimuleaza abilitatile psihomotorii si coordonarea ochi-mana. Contribuie la promovarea memoriei auditive si vizuale, imbunatatesc atentia si simtul atingerii. Jucariile educative, cum spuneam, ofera un sentiment de responsabilitate si stimuleaza luarea deciziilor. Ele dezvolta imaginatia si ii ajuta pe cei mici sa inteleaga lumea.

Acestea sunt cateva caracteristici importante pentru jucarii de calitate, considerate a fi cele mai bune pentru copii. Unde le gasiti? Pe site-ul artofplay.ro!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *