Cum stii cat de bine cunosti o limba straina

Atat in viata profesionala, cat si in cea personala, cunoasterea unei limbi straine este esentiala, iar in unele cazuri chiar obligatorie. Vorbirea si intelegerea unei limbi straine ne poate aduce un real succes in viata, mai ales atunci cand cariera actuala sau viitoare depinde de acest factor. De aceea, este bine sa monitorizam nivelul de cunoastere a unei limbi straine periodic cu ajutorul unui test de limba straina.

Ceea ce ne trebuie este un instrument pe care sa il putem folosi pentru afla la ce nivel sunt abilitatile lingvistice. Orice cursant de limba care doreste sa vorbeasca sau sa demonstreze cat de bun este in acea limba, are nevoie de acces la masuri obiective de competenta lingvistica pe care toti le putem intelege.

Din fericire pentru noi, aceste masuri exista deja. Trebuie doar sa stim ce ne este disponibil, apoi sa le folosim.

Cum se masoara competenta limbii?

Evaluarile oficiale de competenta lingvistica au de obicei doua forme diferite, care nu se exclud reciproc: cadre de competenta si teste de competenta.

De exemplu, pe site-ul www.eurocor, pe langa cursuri pentru limbi straine, exista si teste foarte bine realizate. Ce teste sunt disponibile? Pe site, vei gasi test franceza, pentru a afla care este nivelul tau de limba. A fi fluent in franceza este o provocare pentru ca, stim cu totii, aceasta nu este o limba usor de invatat si aprofundat. Cu toate acestea, daca vrei sa stii cat de bine o cunosti, fa testul si vei afla. Pentru vorbitorii de limba engleza, exista, desigur, teste engleza. Desi engleza a devenit o limba destul de comuna, daca dorim un job bun, trebuie sa cunoastem limba la nivel mediu sau chiar superior. Urmeaza testul si vezi daca mai ai nevoie de lectii suplimentare. La fel si in cazul limbii germane. Eurocor pune la dispozitie si test germana prin care iti poti verifica cunostintele de limba. Germana este dificila si rara, asa ca a o cunoaste poate fi o oportunitate pentru o cariera de succes.

Pe site-ul Eurocor vei intalni mult mai multe teste. Intra pe site si descopera testele se pliaza cel mai bine pe necesitatile tale!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *