Cele mai frumoase povesti de noapte buna

Citirea cartilor este esentiala la orice varsta, dar introducerea copiilor in universul cartilor este foarte importanta pentru dezvoltarea lor. Multe studii au aratat ca citirea cu voce tare, in special a unor povesti de noapte buna, aduce multe beneficii in cresterea copiilor, de la cele emotionale la cele senzoriale si cognitive.

Trebuie sa le alegem copiilor povesti de noapte buna potrivite varstei lor, pentru ca acest lucru are o influenta pozitiva asupra capacitatilor senzoriale. De la sase luni, de fapt, este recomandat sa introduceti carti tactile si de panza, sa le atinga, sa le rontaie si sa le urmareasca. In plus, copiii pot invata deja sa intoarca pagina si sa interactioneze cu ferestrele pop-up, imbunatatind dexteritatea si coordonarea in miscari.

La nivel cognitiv, cartile permit dezvoltarea limbajului: ascultand ceea ce se citeste cu voce tare, isi vor extinde vocabularul. Ascultarea unei carti de povesti de noapte buna pentru copii va permite, de asemenea, dezvoltarea unei capacitati mai mari de concentrare si ascultare. In plus, fata de copiii carora nu li se citeste frecvent, cei carora li se citeste vor intelege mai usor textele.

In cele din urma, citirea unei carti pentru copilul dvs. intensifica relatia parinte-copil. Copilul, de fapt, percepe acest moment ca o activitate speciala de partajat cu parintele si in care adultul ii poate dedica atentia maxima. Pentru ca cititul cu voce tare este o experienta de partajare!

Avand in vedere numeroasele avantaje ale lecturii, de ce sa nu introducem in rutina zilnica un moment dedicat povestilor inainte de culcare? Pentru asta, magazinul online universenciclopedic.ro pune la dispozitie cele mai frumoase carti, dedicate copiilor de orice varsta. Textele sunt educative si placute, iar ilustratiile sunt deosebit de atragatoare.

Un exemplu ar fi cartea “Povesti care te fac sa visezi frumos”. Este o carte cu povesti pentru copii scrisa de Isabel Abedi. In carte vom regasi patru povesti ilustrate fermecatoare, despre nazuinte ascunse, curaj si solidaritate, despre zane care implinesc dorinte, si ne convinge ca povestile pe care le spunem copiilor seara, la culcare, sunt intr-adevar de folos. Aceasta pretioasa carte de povesti, cu ilustratii de Dagmar Henze, Ana-Maria Weller si Julia Kaergel, va poarta intr-o lume in care visul si realitatea se impletesc in mod magic.

Lectura placuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *