Microsoft Build 2022: Tehnologii noi pentru o platformă integrată ce va inova viitorul

Conferința Microsoft Build 2022, evenimentul anual al Microsoft dedicat programatorilor, inginerilor, studenților și liderilor în industria IT, a prezentat, în perioada, 24-26 mai, noutățile din zona tehnologiilor Windows, Office, Cloud și inteligență artificială (AI). Experți Microsoft din întreaga lume au împărtășit experiența și cunoștințele lor într-un maraton de 48 de ore de live streaming.

Evenimentul organizat și anul acesta online a debutat cu un keynote special susținut de Satya Nadella, CEO-ul Microsoft, care a vorbit despre oportunitățile create de companie pentru dezvoltatori. De la fluxul de lucru dedicat dezvoltatorilor la metaverse, Satya Nadella a evidențiat 10 tehnologii care vor lucra împreună pentru a crea cea mai puternică platformă pe care dezvoltatorii o pot folosi pentru a inova viitorul.

foto (2)

Pentru prima dată, evenimentul a inclus și o sesiune dedicată pieței din România

Ediția din acest an a Microsoft Build a inclus și un segment local, în cadrul căruia Radu Vunvulea, director regional Microsoft, MVP (Most Valued Professional) Microsoft Azure și Group Head of Cloud Delivery pentru Endava, a vorbit despre modul în care companiile românești dezvoltă aplicații sigure și eficiente prin intermediul platformei Microsoft Azure.

Având o vastă experiență în domeniu, Radu Vunvulea a oferit informații despre instrumentele și mecanismele utilizate de echipele de dezvoltare de software din România pentru a se asigura că aplicațiile pe care le creează sunt sigure, urmând cele mai bune practici și recomandări ale Microsoft. Participanții la conferință au aflat, astfel, ce măsuri trebuie luate pentru ca informații sensibile legate de aplicații să nu fie dezvăluite și care sunt instrumentele care pot detecta și reacționa atunci când se întâmplă acest lucru. În plus, participanții au putut afla mai multe despre instrumente precum Black Duck (care scanează riscuri de securitate în pachetele și containerele open-source), HostedScan (care integrează pe deplin scanarea vulnerabilităților în ciclul de viață al dezvoltării), SonarQube (un tool utilizat pentru a configura și a vă asigura că echipa IT scrie cod de înaltă calitate) și integrarea acestora cu Azure DevOps.

Principalele tehnologii și platforme prezentate la Microsoft Build 2022

În prezent, dezvoltatorii de software rezolvă probleme, fie ele mari sau mici, în fiecare industrie și organizație de pe planetă. De aceea, ediția din acest an a Microsoft Build și-a propus să prezinte instrumente pe care dezvoltatorii le pot folosi astăzi pentru a schimba și inova viitorul.

În cadrul Build, Microsoft a anunțat peste 50 de produse și funcții noi, multe dintre aceste inovații și actualizări încadrându-se în următoarele categorii cheie:

  • Impactul inteligenței artificiale (AI) și al dezvoltării asistate de inteligența artificială
  • Noi modele hibride de aplicații AI
  • Noi inovații tehnologice care vor ajuta dezvoltatorii de software să-și optimizeze fluxul de lucru, cu ajutorul automatizării.

Satya Nadella a anunțat, în deschiderea evenimentului, că GitHub Copilot, un  sistem de pair programming ce permite programatorilor să scrie cod mai rapid, este disponibil publicului general. În acest fel, mai mulți dezvoltatori vor avea șansa de a utiliza aceste instrumente, care nu numai că îi ajută să scrie cod prin AI, ci și să folosească AI pentru a înțelege acel cod și pentru a-l îmbunătăți în viitor.

Un alt produs anunțat de Satya Nadella este Microsoft Dev Box. Acesta permite dezvoltatorilor să creeze o mașină virtuală (VM) și să o furnizeze automat în cloud, reducând limitările și întârzierile.

Noi modele hibride de aplicații AI au fost prezentate la Build 2022. Microsoft a anunțat crearea unui model de dezvoltare multiplatformă pentru construirea de experiențe AI care se întind din cloud până la punctul final, folosind ONNX Runtime și Azure Machine Learning, împreună cu un lanț de instrumente AI.

Tot în domeniul inteligenței artificiale, Microsoft a dezvăluit un nou hardware. Este vorba despre Project Volterra, un kit de dezvoltare cu capabilități AI care va veni cu un procesor neuronal care are cea mai bună capacitate de calcul AI în clasa sa și o eficiență uluitoare.

Magazinul de aplicații Microsoft Store a primit noi funcții, anunțate în cadrul conferinței dedicate dezvoltatorilor. Aceștia din urmă vor putea folosi Microsoft Store Ads, un produs nou destinat să-i ajute să-și dezvolte afacerea punând la dispoziția consumatorilor potriviți aplicațiile și jocurile dezvoltate de ei.

Microsoft Intelligent Data Platform este, de asemenea, o platformă nouă, integrată, prezentată la Build 2022. Noua platformă unifică bazele de date, statisticile și guvernanța pentru a permite organizațiilor să investească mai mult timp în crearea de valoare, mai degrabă decât în integrarea și gestionarea unui set de date fragmentat.

Microsoft și-a îndreptat atenția și spre Metaverse, care reprezintă o nouă oportunitate pentru afaceri. Compania anunță că va permite experiențe metaverse tuturor clienților, astfel încât aceștia să poată modela, automatiza, simula și prezice mai eficient schimbările din mediile lor de afaceri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *